Eurovision 2001: Οι Antique, το «Die for You» & το ενδυματολογικό φιάσκο της Έλενας Παπαρίζου
Eurovision

Eurovision 2001: Οι Antique, το «Die for You» & το ενδυματολογικό φιάσκο της Έλενας Παπαρίζου

Ο 46ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision διεξήχθη στις 12 Μαΐου 2001, στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η Ελλάδα συμμετείχε με το συγκρότημα Antique και το τραγούδι Die for you.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας της Ελλάδας από τον διαγωνισμό της Eurovision, η χώρα μας έκανε το 2001 ένα δυναμικό comeback με την Έλενα Παπαρίζου και το «Die for You», κατακτώντας την 3η θέση!

D6Xy_R5XkAIIdJo.jpg

Ο χώρος διεξαγωγής της Eurovision ήταν το Στάδιο Πάρκεν, ο μεγαλύτερος χώρος που φιλοξένησε ποτέ το διαγωνισμό μέχρι το 2019. Συνολικά 35.000 θεατές είδαν το σόου ζωντανά μέσα στο γήπεδο, σπάζοντας το ρεκόρ των 16.000 που κατείχε η Σουηδία του προηγούμενου έτους.

Η διοργανώτρια Δανία, τερμάτισε στη 2η θέση με 177 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση ήρθε η Ελλάδα με 147 βαθμούς, δίνοντας στη χώρα μας το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της στη Eurovision καθώς μέχρι τότε είχε φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση με το «Μάθημα Σολφέζ» και το «Όλου του κόσμου η ελπίδα».

Το ενδυματολογικό φιάσκο της Έλενας Παπαρίζου

Σχετικά με αυτή τη συμμετοχή της, η Έλενα Παπαρίζου σε μετέπειτα συνέντευξή της, είχε μοιραστεί και ένα ατύχημα που της είχε συμβεί, λίγες ώρες πριν βγει στη σκηνή. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο podcast «POP για τις Δύσκολες Ώρες» είχε αποκαλύψει:

«Κάποια στιγμή φεύγει ένα μπουκάλι, το κρατούσε μία συνάδελφος, και έσταξε από τη μία πλευρά και έγινε μαύρη η δερματίνη, ξέβαψε.

antiqueofc_1591777839_2328323733647157605_35362032806.jpg

Οι Antique, με τα μέλη της ελληνικής απσοτολής, μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στη Eurovision

instagram @antiqueofc



Η EBU είναι πάντα πολύ οργανωμένη, υπάρχουν γιατροί, καθαριστήρια, οτιδήποτε χρειάζεσαι είναι οργανωμένο, ώστε να ξέρει κάθε delegation πού μπορεί να πάει. Μας στέλνουν σε ένα καθαριστήριο – και ξέρετε, οι Σουηδοί με τους Δανούς και τους Νορβηγούς μιλάμε μεταξύ μας, αλλά οι Δανοί είναι λίγο πιο δύσκολο να τους καταλάβεις. Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω τα πάντα, κοχλάζει ο λαιμός τους με έναν τρόπο και δεν τα καταλαβαίνω όλα. Και προσπαθεί να βάλει κάποιο υγρό πάνω, αλλά γίνεται χειρότερο.

antique-1.jpg

Πάει να το βάλει στην πρέσα και πάει, μαύρισε όλο το ρούχο! Κλάμα, κακό, να έχω βγει από το καθαριστήριο, να κλαίω και να με ακούει όλη η Κοπεγχάγη. “Το ρούχο μου! το ρούχο μου!”. Δεν είχα άλλο ρούχο! Ήρθε όμως η Μαρίνα η Κερεκλίδου, η σχεδιάστρια από τη Σουηδία, με ό,τι ύφασμα της έμεινε και αντικατέστησε το ένα κομμάτι. Κουβαλούσε τη ραπτική μηχανή στο ξενοδοχείο, ένας χαμός. Το έκανα πρόβα και στο τέλος όλα καλά».

Η τραγουδίστρια στην ίδια συνέντευξη είχε επιβεβαιώσει και τις φήμες, που την ήθελαν να είναι συνεχώς όρθια καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού, εξαιτίας της ολόσωμης φόρμας και του μεγάλου ντεκολτέ το οποίο... άνοιγε!

antiqueofc_1591776737_2328314487052193770_35362032806.jpg

Η Ελληνική αποστολή, λίγο μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης

instagram @antiqueofc



«Εννοείται δεν μπορούσα να κάτσω, δεν το έχω ξαναζήσει. Ήταν τόσο βαθύ το ντεκολτέ που με το που καθόμουν άνοιγε όλο. Είχα πάρει μία εσάρπα, είχα τυλιχτεί κι είχα κάτσει ψηλά σε ένα σκαμπό», είχε παραδεχτεί η Έλενα Παπαρίζου.

Το «Die for You» το ερμήνευσαν στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Η Έλενα Παπαρίζου κατάφερε να μαγνητίσει για πρώτη φορά την Ευρώπη χάρη στη μελωδική φωνή της και τη λαμπερή της παρουσία. Για την εμφάνισή της στον 46ο Διαγωνισμό της Eurovision εκείνο το βράδυ είχε επιλέξει μια λευκή ολόσωμη φόρμα, η οποία αποτέλεσε και το σήμα κατατεθέν της για εκείνη την εποχή.

Elena-Paparizoy.jpg

Το 2003 το συγκρότημα διαλύθηκε και τα δυο μέλη έκαναν σόλο καριέρα. Το 2019 το συγκρότημα επανενώθηκε για μια επετειακή συναυλία στη Σουηδία, ενώ το 2022, 19 χρόνια μετά τη διάλυση, αποφάσισαν να συνεργαστούν ξανά κυκλοφορώντας μια νέα διασκευή του κομματιού Τι Τι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1992.

Δείτε την εμφάνιση των Antique το 2001

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved