Eurovision 2008: Η Καλομοίρα, το τσιφτετέλι, η αλλαγή ρούχου on stage και η 3η θέση
Eurovision

Eurovision 2008: Η Καλομοίρα, το τσιφτετέλι, η αλλαγή ρούχου on stage και η 3η θέση

Το 2008 ο 53ος διαγωνισμός της Eurovision έλαβε χώρα στο Βελιγράδι της Σερβίας, μετά τη νίκη της Μαρίγια Σερίφοβιτς στο διαγωνισμό του 2007, με το τραγούδι "Molitva".

Ήταν η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Σερβία, μόλις 1 χρόνο μετά το ντεμπούτο της χώρας στο διαγωνισμό ως ανεξάρτητη χώρα.

kalomoira.jpg

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Καλομοίρα και το τραγούδι "Secret Combination", σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

Το 2008 ήταν η πρώτη χρονιά όπου οι ημιτελικοί γίνονται δύο. Η Ελλάδα με την Καλομοίρα διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό στην 19η θέση (τελευταίο), ενώ στον τελικό εμφανίστηκε στην 21η θέση, ανάμεσα σε 25 χώρες. Το Secret Combination έλαβε 218 βαθμούς και κατέκτησε την 3η θέση.

kalomoira_165221.jpg

Το ρούχο της Καλομοίρας ήταν JLo, η μάρκα ρούχων της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία και ετοιμαζότανε εκείνη την περίοδο να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Η χορογραφία του τραγουδιού ήταν του Ιβάν Σβιτάιλο, ενώ το στάιλινγκ του Γιώργου Σαγρεδάκη και του Κωνσταντίνου Κουτσιμίχου.

Στη σκηνή του διαγωνισμού υπήρχε ένα μεγάλο βιβλίο από το οποίο έβγαινε η Καλομοίρα. Την ίδια στιγμή άλλαζε το φόρεμά της σε ασημένιο μίνι με ροζ φόρεμα.

kalomoira eurovision.jpg

Νικητής του διαγωνισμού τραγουδιού ήταν ο Ντίμα Μπιλάν από τη Ρωσία, ο οποίος, όπως αποκάλυψε χρόνια μετά ο στιχουργός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, έβλεπε ανταγωνιστικά την Καλομοίρα και την αποκαλούσε ειρωνικά thank you girl. H Καλομοίρα δεν μίλαγε, αλλά κάποια στιγμή γυρνάει και με κοιτάει και μου λέει dont worry, im gonna kick his ass!. Το οποίο το έκανε! Μην ξεχνάμε ότι στον ημιτελικό είχαμε βγει εμείς πρώτοι. Τώρα εντάξει, στον τελικό κάποια άλλα παίχτηκαν και από πρώτη βρεθήκαμε τρίτοι». Την εποχή εκείνη είχε ακουστεί ότι η Ελλάδα είχε ερωτηθεί από την EBU αν θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το 2009, με την απάντηση της ΕΡΤ να είναι αρνητική.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved