Eurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτορ Βερνίκος, η σόλο εμφάνιση on stage & ο αποκλεισμός από τον τελικό
Eurovision

Eurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτορ Βερνίκος, η σόλο εμφάνιση on stage & ο αποκλεισμός από τον τελικό

Η ΕΡΤ επέλεξε πέρυσι (2023) να στείλει στον διαγωνισμό της Eurovision τον 16χρονο Βίκτωρ Βερνίκο Γιούργκενσεν να εκπροσωπήσει τη χώρα μας με το τραγούδι "What They Say", το οποίο είχε γράψει ο ίδιος. 

Ο Βερνίκος ανακοινώθηκε ως ο εκπρόσωπος στις 30 Ιανουαρίου, με το τραγούδι να κυκλοφορεί στις 12 Μαρτίου. Η διαδικασία επιλογής συμμετοχής υποβλήθηκε σε νομική αμφισβήτηση από τη δεύτερη υποψήφια Μελίσσα Μαντζούκη. Ωστόσο, η συμμετοχή του Βερνίκου τελικά συνεχίστηκε κανονικά.

Greece: Victor Vernicos -

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον δεύτερο ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου 2023. Ερμηνεύοντας κατά τη διάρκεια του σόου στη θέση 8, το "What They Say" κατέλαβε την 13η θέση στον ημιτελικό με 14 βαθμούς, αποτυγχάνοντας να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Ελλάδα αποκλειόταν από τον τελικό ενώ ήταν η πρώτη συμμετοχή με το χειρότερο αποτέλεσμα όσον αφορά τους βαθμούς που είχε λάβει σε έναν ημιτελικό.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Liverpool Arena στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου όπου φιλοξενήθηκαν οι δύο ημιτελικοί και φυσικά ο μεγάλος τελικός, που έγινε στις 13 Μαΐου 2023. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού, στη θέση 8, μετά τη συμμετοχή της Ισλανδίας και πριν τη συμμετοχή της Πολωνίας.

Greece: Victor Vernicos -

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής για τη συμμετοχή προσλήφθηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, υπεύθυνος για τη σκηνική παρουσία. Είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν τις ελληνικές συμμετοχές το 2011 και το 2012.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Ελλάδα τερμάτισε στη 13η θέση σε 16 συμμετοχές και έλαβε συνολικά 14 βαθμούς από δύο χώρες: τους 12 πρώτους από την Κύπρο και δύο βαθμούς από την Αρμενία. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η Ελλάδα απένειμε τους 12 βαθμούς της στην Κύπρο στον δεύτερο ημιτελικό και στο Βέλγιο (κριτική επιτροπή) και την Κύπρο (τηλεψηφοφορία) στον τελικό.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved