Eurovision 1996 - Μαριάννα Ευστρατίου: Για 2η φορά στον διαγωνισμό με... «Ρούχα ανοιξιάτικα»!
Eurovision

Eurovision 1996 - Μαριάννα Ευστρατίου: Για 2η φορά στον διαγωνισμό με... «Ρούχα ανοιξιάτικα»!

Το 1996 ο 41ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Όσλο πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου και η Ελλάδα έφυγε για τη Νορβηγική πρωτεύουσα με τη Μαριάννα Ευστρατίου και το τραγούδι της «Εμείς φοράμε τον χειμώνα ανοιξιάτικα».

Ήταν η δεύτερη φορά που η Ελληνίδα ερμηνεύτρια συμμετείχε στον διαγωνισμό μιας και την πρώτη φορά το 1989 με το τραγούδι «Το δικό σου αστέρι» και κατέκτησε την 9η θέση, με μόλις 56 βαθμούς.

Stigmiotypo-plhroys-o8onhs-942024-50751-mm.jpg

Μάλιστα, η Μαριάννα Ευστρατίου έγινε η πρώτη ερμηνεύτρια που εκπροσώπησε για δεύτερη φορά την Ελλάδα, όταν επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή της ΕΡΤ μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Έτσι, το τραγούδι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό, στο πλαίσιο του τηλεπαιχνιδιού της ΕΤ1 "ΥΠΕΡΗΧΟΣ" με παρουσιαστή τον αξέχαστο Κώστα Σγόντζο.

Για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο κι ένας προκριματικός διαγωνισμός μέσω κλειστού κυκλώματος με προηχογραφημένες τις 29 συμμετοχές, απ' όπου προέκυψαν οι 22, που μαζί με τη διοργανώτρια Νορβηγία αποτέλεσαν την τελική 23άδα.

Τελικά, η Μαριάννα Ευστρατίου κατάφερε στον τελικό της Eurovision εκείνη τη χρονιά να καταλάβει την 14η θέση, αποσπώντας μόλις 36 βαθμούς στην ψηφοφορία.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved