Eurovision 2008- Καλομοίρα: Πριν ανέβουμε στη σκηνή είπαμε μία προσευχή από το Άγιο Όρος
Eurovision

Eurovision 2008- Καλομοίρα: Πριν ανέβουμε στη σκηνή είπαμε μία προσευχή από το Άγιο Όρος

Ήταν μόλις 23 χρονών όταν η Καλομοίρα επιλέχθηκε από το ελληνικό κοινό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision το 2008. Το κορίτσι με τη θετική ενέργεια, που είχε αγαπήσει η χώρα, από την πρώτη κιόλας εμφάνισή της στο Fame story, κατάφερε να κάνει την Ευρώπη να χορέψει στους ρυθμούς του Secret Combination. 

Το 2008, ο 53ος διαγωνισμός της Eurovision έλαβε χώρα στο Βελιγράδι της Σερβίας, μετά τη νίκη της Μαρίγια Σερίφοβιτς στο διαγωνισμό του 2007, με το τραγούδι "Molitva".

Ήταν η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Σερβία, μόλις 1 χρόνο μετά το ντεμπούτο της χώρας στο διαγωνισμό ως ανεξάρτητη χώρα.

Το 2008 ήταν η πρώτη χρονιά όπου οι ημιτελικοί γίνονται δύο. Η Ελλάδα με την Καλομοίρα διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό στην 19η θέση (τελευταίο), ενώ στον τελικό εμφανίστηκε στην 21η θέση, ανάμεσα σε 25 χώρες. Το Secret Combination, σε στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου και μουσική Κωνσταντίνου Παντζή, έλαβε 218 βαθμούς και κατέκτησε την 3η θέση.

i-kalomoira-to-secret-combination-o-skai-kai-to-house-of-fame-la-academia-3.jpg

Η Καλομοίρα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων της ελληνικής συμμετοχής, μίλησε στο gossip-tv και θυμήθηκε όσα έγιναν στο μακρινό πλέον 2008.

Πώς επιλεχθήκατε για να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στη Eurovision και ποιος ήταν ο μηχανισμός επιλογής τραγουδιού;

Η πρώτη μου επαφή με τη Eurovision ήταν όταν είδα τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το "Shake It". Ζώντας στην Αμερική, η Eurovision δεν ήταν τόσο διαδεδομένη και όλο αυτό ήταν μια νέα εμπειρία για μένα που με ενθουσίασε.

Η συμμετοχή μου, το 2008, επιλέχθηκε μέσα από έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό μεταξύ του Κώστα Μαρτάκη, της Χρύσπας και εμένα. Όταν η Ελλάδα με επέλεξε να την εκπροσωπήσω, ένιωσα απίστευτα ευγνώμων και μεγάλη τιμή.

Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξω το τραγούδι για τη Eurovision, ηχογράφησα μερικά demo. Όταν ηχογραφούσα το "Secret Combination", που υπογράφει ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και ο Κωνσταντίνος Παντζής, ένιωσα από την πρώτη στιγμή πως αυτό ήταν το «σωστό» τραγούδι. Μου ταίριαζε απόλυτα. Ήταν αυτό που ήθελα να ερμηνεύσω.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη που είμαι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας στη Eurovision, ειδικά τώρα που γιορτάζουμε τα 50 χρόνια συμμετοχής!

h0704230.jpg

Πώς βιώσες όλο αυτό το ταξίδι της Eurovision; Οι περισσότεροι το περιγράφουν ως «μαγικό». Ήταν για εσένα έτσι;

Ήταν πραγματικά μια μαγική εμπειρία. Η Eurovision κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για πολλούς λόγους.

Οι fans της Eurovision είναι απίστευτα παθιασμένοι με τη μουσική. Αγκαλιάζουν κάθε συμμετοχή με ενθουσιασμό και μαθαίνουν και τραγουδούν τους στίχους κάθε κομματιού. Νιώθεις σα να είσαι μέρος της μεγαλύτερης μουσικής γιορτής παγκόσμια.

Επίσης, το να συνεργάζεσαι με μια ομάδα ταλαντούχων και εξαιρετικών επαγγελματιών που μοιράζεστε τον ίδιο στόχο είναι κάτι μοναδικό. Με την ομαδικότητα μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και πραγματικά με εμπνέει να συνεργάζομαι με ομοϊδεάτες που «αγωνίζονται» για την επιτυχία.

Τέλος, οι στιγμές στα παρασκήνια, στις πρόβες και στις συνεντεύξεις είναι αξέχαστες. Η ενέργεια δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχω ζήσει. Είναι μια από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες της ζωής μου.

Πόσο άγχος έχει ένας καλλιτέχνης όταν βρίσκεται στο διαγωνισμό; Ποια ήταν η σκέψη που σας άγχωνε περισσότερο;

Το να τραγουδάς μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό είναι συγκλονιστικό, αλλά και αγχωτικό. Θυμάμαι ότι μετρούσα αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τη Eurovision, με την πίεση να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η μέρα πριν την εμφάνιση ήταν αρκετά έντονη. Όταν βγήκα, όμως, στη σκηνή, ήξερα ότι θα τα δώσω όλα! Ήμουν αποφασισμένη ότι θα απολαύσω τη στιγμή, χωρίς να επιτρέψω σε τίποτα να με αποπροσανατολίσει.

Έβαλα την καρδιά και την ψυχή μου, τραγούδησα με πολλή αγάπη και υπερηφάνεια.

Σχεδόν φοβόμουν να αφήσω τον εαυτό μου να πιστέψει ότι θα μπορούσα να κερδίσω την πρώτη θέση

Θυμηθείτε κάποιο περιστατικό που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε σήμερα…

Έχω μια πολύ «ζωντανή» ανάμνηση από τη βραδιά του τελικού, λίγο πριν ανέβω στη σκηνή. Ήμασταν στο καμαρίνι, μαζί με τους χορευτές και όλη την ομάδα. Αγκαλιαστήκαμε, πιαστήκαμε χέρι χέρι και τότε προσευχηθήκαμε, λέγοντας μία προσευχή από το Άγιο Όρος. Κλείσαμε τα μάτια μας, και εκείνη τη στιγμή, νιώσαμε όλοι πολύ όμορφα. Είχαμε όλοι μια όμορφη αίσθηση ηρεμίας και είμασταν πανέτοιμοι να εκφραστούμε στη σκηνή, μέσα από τη μουσική! Ακόμα και σήμερα, εξακολουθώ να λέω αυτή την προσευχή.

Είναι μία στιγμή που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μια εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ.

kalomoira-second_rehearsal-photo-01a.jpg

Τι θυμάσαι από την εποχή που δίνατε τον καλύτερό σας εαυτό για να κατακτήσει η Ελλάδα την καλύτερη δυνατή θέση;

Ξέρεις, όλη η εμπειρία είναι πολύ έντονη και αισθάνεσαι σαν να είσαι σε ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο και να προσπαθείς να δεις τα πάντα που περνούν από μπροστά σου. Θέλω να πω ότι ήταν μία εποχή με αμέτρητες πρόβες, συνεντεύξεις, ηχογραφήσεις στο στούντιο, με αμέτρητες στιγμές που διαδέχονταν η μία την άλλη. Αλλά ξέρεις κάτι; Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα, δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω! Απολάμβανα κάθε στιγμή και περνούσα υπέροχα!

Πόσο έχει αλλάξει η Eurovision από τότε που πήγατε εσείς μέχρι σήμερα;

Η Eurovision γίνεται όλο και καλύτερη! Νομίζω ότι είναι φοβερό το γεγονός ότι έχουν όλα τα είδη μουσικής, όπως ροκ, φολκ, ραπ, έθνικ και φυσικά ποπ! Και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Eurovision βρίσκει συνεχώς νέους οπαδούς και φέρνει πιο κοντά όλο και περισσότερους ανθρώπους! Επίσης, λατρεύω το πώς οι εμφανίσεις γίνονται όλο και πιο δημιουργικές χρόνο με το χρόνο. Είναι πραγματικά ο μεγαλύτερος, ο σπουδαιότερος μουσικός θεσμός στη γη!

Αν γυρνούσατε τώρα τον χρόνο πίσω και επιστρέφατε στη χρονιά που συμμετείχατε, τι θα αλλάζατε στην εμφάνισή σας on stage, με τη γνώση που έχετε σήμερα;

Ω, αυτό είναι πολύ δύσκολο να το απαντήσω! Ξέρετε, νιώθω ότι ήταν μια μαγική εμπειρία που όλα έγιναν τέλεια, λες και ήταν «γραφτό». Από το τραγούδι που επέλεξα, το μήνυμα των στίχων και τη μουσική, τη χορογραφία, ακόμα και το ροζ φόρεμα και το χτένισμά μου, καθώς και όλοι την ομάδα - όλα έκαναν κλικ! Και το καλύτερο είναι ότι όλα ήταν τόσο αληθινά. Ειλικρινά, όσο το σκέφτομαι, δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι θα έκανα κάτι διαφορετικό στη σκηνή. Είμαι τόσο περήφανη για αυτό που πετύχαμε μαζί ως ομάδα. Ήταν μαγικό!

Κατακτήσατε μία εξαιρετικά καλή θέση. Νιώθεις ότι θα μπορούσατε να φτάνατε στη νίκη;

Ξέρεις, εκείνη τη στιγμή, ένιωθα ένα μείγμα συναισθημάτων. Σχεδόν φοβόμουν να αφήσω τον εαυτό μου να πιστέψει ότι θα μπορούσα να κερδίσω την πρώτη θέση. Ήταν σαν να συγκρατούμουν, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως ήλπιζα, για να μη στεναχωρηθώ πολύ. Αλλά όταν πήραμε την πρώτη θέση στον ημιτελικό και στη συνέχεια φτάσαμε ακόμη και στο νούμερο ένα κατά τη διάρκεια του τελικού, ήμουν πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Ήταν απίστευτο συναίσθημα!

Πιστεύω πραγματικά ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, και εκείνη τη χρονιά, ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός! Ο Dima Bilan ήταν καταπληκτικός. Είμαι ευγνώμων για όλες τις ψήφους και τη στήριξη από όλες τις χώρες. Η τρίτη θέση σε έναν τόσο σπουδαίο διαγωνισμό είναι πολύ τιμητική.

Η Eurovision έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και θα έχω «φυλαχτό» όλες τις αναμνήσεις για πάντα.

Σε έναν διαγωνισμό όπως αυτός, ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί.

kalomoira_165221.jpg

Συμμετείχατε στην μετά Παπαρίζου εποχή που έφερε την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ήταν πιο βαρύ το φορτίο;

Η Έλενα είναι σπουδαία καλλιτέχνις με πολλές επιτυχίες. Σε έναν διαγωνισμό όπως αυτός, ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Όλοι θέλουν τη νίκη, ο καθένας είναι μοναδικός και αφήνει το δικό του αποτύπωμα. Για μένα βασικός στόχος ήταν να είμαι ο εαυτός μου και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνω πάντα, με ό,τι καταπιάνομαι.

Περιγράψτε μας τη διαδικασία λίγο πριν βγείτε στη σκηνή. Πόση ώρα είναι σε αναμονή ένας καλλιτέχνης, τι κάνει πριν βγει στη σκηνή και πόσο έντονο είναι το άγχος λίγο πριν βγει στη σκηνή;

Είναι μια ξεχωριστή διαδικασία! Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες για να ετοιμαστώ - ξέρετε, μαλλιά, μακιγιάζ και να βεβαιωθώ ότι τα ρούχα μου είναι όπως πρέπει. Στη συνέχεια, προετοιμάζω το σώμα μου για τις χορογραφίες με διατάσεις και τη φωνή μου με ειδικές ασκήσεις.

Τα τελευταία 20 λεπτά πριν βγω στη σκηνή είναι πολύ ξεχωριστά για μένα. Επιλέγω να ηρεμήσω, να συγκεντρωθώ, χωρίς να συνομιλώ με κανέναν. Λέω μια προσευχή και ακούω ένα τραγούδι με τα ακουστικά μου, που πραγματικά μου ανεβάζει τη διάθεση και μου δίνει ώθηση, ώστε όταν ανέβω στη σκηνή, να μπορέσω να δώσω όλη μου την ενέργεια, όλο μου το «είναι» σε όλους όσους έχουν έρθει να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να διασκεδάσουν!

Όταν ηχογραφούσα το "Secret Combination", ένιωσα από την πρώτη στιγμή, πως αυτό ήταν το «σωστό» τραγούδι. Μου ταίριαζε απόλυτα. Ήταν αυτό που ήθελα να ερμηνεύσω.

itskalomira_1709292561_3314108669693706572_225121884.jpg

Η Ελλάδα κλείνει 50 χρόνια συμμετοχής στον θεσμό και είστε πλέον μέρος της ιστορίας μας. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη που είμαι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας στη Eurovision, ειδικά τώρα που γιορτάζουμε τα 50 χρόνια συμμετοχής! Η συμμετοχή στη Eurovision δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική- έχει να κάνει με τις σχέσεις που δημιουργούμε, τις αναμνήσεις που δημιουργούμε και τη χαρά που μοιραζόμαστε με τους fans σε όλο τον κόσμο. Νιώθω υπερήφανη που έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε έναν διεθνή θεσμό και είμαι μέρος αυτής την πλούσιας ιστορίας της μουσικής. Εύχομαι να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε και ως Ελλάδα πολλά ακόμη χρόνια επιτυχιών και μαγείας της Eurovision!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved