Eurovision

Η απίστευτη ιστορία του My number one. Τα δικαστήρια, τα χρήματα και η Ναταλία

Gossip-tv Team

Ο Μάνος Ψαλτάκης και ο Χρήστος Δάντης έφτασαν στα δικαστήρια για την «πατρότητα» του τραγουδιού «My number one» που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου και με το οποίο κέρδισε την Eurovision το 2004.

Στην αίθουσα του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Δάντης ήταν μόνος του με τον δικηγόρο του, χωρίς κανέναν μάρτυρα υπεράσπισης. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στη Freddo ο Μάνος Ψαλτάκης, το παιχνίδι ήταν χαμένο για τον Χρήστο Δάντη μετά το Εφετείο και οι μάρτυρες του δεν είχαν κάτι ουσιαστικό να καταθέσουν: «Συνάντησα τον Δάντη μετά το Εφετείο, στον δρόμο. Με ρώτησε τι κατάλαβα τώρα που μας έφαγαν τα χρήματα οι δικηγόροι. Του απήντησα ότι εγώ ήθελα μόνο ηθική ικανοποίηση τότε που το τραγούδι έκανε ντόρο. Ποιοι μάρτυρες του άλλωστε; Οι μάρτυρες του ήταν τρεις στα δύο πρώτα δικαστήρια. Ο Τουρνάς ο τραγουδιστής, ο Μπενέτος ο παραγωγός και ο Μίλτος Καρατζάς. Ξέρεις τι κατέθεσαν και οι τρεις; Οτι ο Δάντης είναι καλό παιδί και ποτέ δεν θα έκλεβε ένα τραγούδι. Τίποτα για την "ταμπακιέρα", αφού πράγματι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί μεταξύ μας».

Έντεκα χρόνια μετά ο Μάνος Ψαλτάκης καταγγέλλει στη ότι έκλεισαν πολλές πόρτες γι' αυτόν εξαιτίας των δηλώσεων του για το κλειστό λόμπι στη ραδιοφωνία από συγκεκριμένους παραγωγούς.

«Όταν έβγαινα και φώναζα ότι είναι ο κλέψας του κλέψαντος στην ελληνική σύνθεση και υπάρχουν νταβατζήδες στα ραδιόφωνα που προωθούν μονάχα αυτούς που τα παίρνουν, αυτό μου έκανε κακό και, ναι, έχασα δουλειές. Μου έλεγαν, καλό το κομμάτι ρε Μάνο, αλλά θα κολλήσει στον τάδε. Αλλά υπήρξαν και μάγκες όπως ο Βοσκόπουλος και ο Αντύπας που κάναμε μαζί δίσκους και πήγαν πολύ καλά».

«Όταν άκουσα το τραγούδι στα προκριματικά, κατάλαβα ότι είναι δικό μου. Φωνάζω τον Δήμο Μπέκε που ήταν ο ενορχηστρωτής. Οταν το άκουσε, κατάλαβε. Πήγα στην εταιρεία του Δάντη, μίλησα με τους δικηγόρους του, με παρακαλούσαν να μην το κάνω θέμα για να μη μας κόψει το τραγούδι η Eurovision. Εγώ αυτό που ήθελα δεν ήταν χρήματα, αλλά να μάθει ο κόσμος ποιανού είναι το τραγούδι. Αφού δεν με σεβάστηκαν, κινήθηκα νομικά εναντίον τους».

Ο Μάνος Ψαλτάκης εξηγεί γιατί, σύμφωνα με αυτόν, η στιχουργός του «My number one» Ναταλία Γερμανού δεν ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Χρήστου Δάντη:

«Η Ναταλία Γερμανού δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δικαστήρια ως μάρτυρας υπέρ του Δάντη και μπράβο της γιατί ήξερε. Τη μέρα των προκριματικών είχε δηλώσει στην τηλεόραση άλλωστε ότι το τραγούδι της το είχε στείλει ο Δάντης αρκετούς μήνες πριν με email και την ίδια μέρα, καμιά ώρα μετά, ο Δάντης δήλωνε σε άλλο κανάλι ότι το έγραψε τις τελευταίες έξι ώρες όταν του απέρριψαν το "Σπασίμπα" και άλλα δύο κομμάτια πριν τα προκριματικά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved