Eurovision

Eurovision 2022: Με το «Trenuleţul» η Μολδαβία στον διαγωνισμό- Η «απίθανη» ιστορία του τραγουδιού!

Gossip-tv Team

Eurovision 2022: Με το τραγούδι «Trenuleţul» από το συγκρότημα από το συγκρότημα Zdob și Zdub και τους Advahov Brothers θα συμμετάσχει η Μολδαβία στον 66ο διαγωνισμό. 

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το συγκεκριμένο συγκρότημα θα εκπροσωπήσει τη Μολδαβία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού προηγουμένως το είχε κάνει το 2005 και το 2011.

Πολύ πιο συγκεκριμένα, το 2005 εκπροσώπησαν την Μολδαβία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Κίεβο με το τραγούδι “Bunica Bate Toba”, τερματίζοντας στην 6η θέση στον τελικό. Εκπροσώπησαν τη χώρα ξανά το 2011 στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ντύσσελντορφ με το τραγούδι “So Lucky”, τερματίζοντας στην 12η θέση στον τελικό .

Το «Trenuleţul» σημαίνει τρένο και το τραγούδι μιλά για μια δυναμική και χαρούμενη βόλτα με το τρένο μεταξύ των πρωτευουσών της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, το Κισινάου και το Βουκουρέστι, αντίστοιχα. Σύμφωνα με το συγκρότημα, το μουσικό βίντεο που κυκλοφόρησε για το τραγούδι συνέπεσε με την επαναλειτουργία μιας διαδρομής τρένου μεταξύ των δύο πόλεων.

Η Μολδαβία θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2022, στις 10 Μαΐου 2022. Θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς και συγκεκριμένα στην 9η θέση.

Δείτε το σχετικό βίντεο παραπάνω

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved