Eurovision

Eurovision 2022: Σαν Μαρίνο: Ο βραβευμένος καλλιτέχνης Achille Lauro πάει Τορίνο με το Stripper

Gossip-tv Team

Eurovision 2022: Σαν Μαρίνο: Ο Άγιος Μαρίνος θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2022 από τον Achille Lauro και το τραγούδι «Stripper» σε μουσική των Gregorio Calculli (Greg), Marco Lanciotti (Lancs), Matteo Ciceroni (Gow Tribe) και Mattia Cutolo (Banf) και στίχους των Lauro De Marinis, Daniele Dezi, Daniele Mungai, Davide Petrella, Federico De Marinis, Francesco Viscovo και Simon Pietro Manzari.

Ο Achille Lauro είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ράπερ από τη Βερόνα της Ιταλίας.

Φέτος, θα γιορτάσει τη 10η επέτειο από το πρώτο του mixtape. Από εκείνη την πρώτη κυκλοφορία, συνέχισε την παραγωγή ενός EP και 6 στούντιο άλμπουμ, κατακτώντας δύο φορές στην κορυφή των ιταλικών τσαρτ άλμπουμ. Έγινε γνωστός στο ιταλικό κοινό από τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. To 2019, συμμετείχε στο φεστιβάλ με το τραγούδι “Rolls Royce“, το οποίο έγινε πλατινένιο στην Ιταλία. Το 2020 συμμετείχε πάλι με το τραγούδι “Me ne frego“, ενώ το 2022 έλαβε μέρος με το τραγούδι “Domenica“.

Δεν είναι μόνο η μουσική στην οποία ο Achille Lauro ξοδεύει τον χρόνο του, ωστόσο. Έπαιξε, σκηνοθέτησε και είναι ακόμη και βραβευμένος παραγωγός ταινιών, παράλληλα με τη φιλοξενία τηλεοπτικών εκπομπών, τη δημιουργία εκθέσεων τέχνης, τη συγγραφή 3 βιβλίων και την καλλιτεχνική διεύθυνση μιας δισκογραφικής.

Φτάνει στη Eurovision έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού Una Voce per San Marino , έχοντας προηγουμένως διαγωνιστεί σε 3 εκδόσεις του Festival di Sanremo στην γενέτειρά του Ιταλία, το 2019, το 2020 και το 2022.

Ο Άγιος Μαρίνος θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2022, στις 12 Μαΐου 2022

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved