Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες όλων των εποχών (φωτό)
Fun Lists

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες όλων των εποχών (φωτό)

Οι παραγωγοί έδωσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για κινηματογραφικές υπερπαραγωγές, πιστεύοντας πως οι σινεφίλ θα τα αποθεώσουν, όμως τελικά αυτές πήγαν άπατες στο box office.

Μάθετε τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες όλων των εποχών παρά το γεγονός ότι το καστ, τα εφέ και τα κουστούμια ήταν άψογα.

Μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες ήταν το "Alexander" αφιερωμένο στο έργο του Μέγα Αλέξανδρου με πρωταγωνιστή τον Collin Farrell που ενώ χρειάστηκε 200 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί, επέστρεψε στους συντελεστές του μόλις 40 εκατομμύρια σε εισπράξεις. Ο Oliver Stone έχει κάθε λόγο να... κλαίει. Μία άλλη αποτυχία ήταν η ταινία 'The Core' για την οποία επενδύθηκαν 115 εκατομμύρια δολάρια, όμως μόλις 74 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει σε έσοδα.

Η Halle Berry με το 'Catwoman' ήταν επίσης μία παταγώδης αποτυχία καθώς ενώ ξοδεύτηκαν 135 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις το 60% των εξόδων της. Μία μεγάλη αποτυχία στην καριέρα του Nicolas Cage είναι η ταινία 'Windtalkers' που δεν κατάφερε να συγκινήσει τους σινεφίλ. Το 2004 ο Jackie Chan ήταν ήδη ένας πολύ μεγάλος σταρ της μεγάλης οθόνης και γι' αυτό ανέλαβε την κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» για την οποία ξοδεύτηκαν 140 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ιούλιος Βερν όμως δεν μπόρεσε να πείσει κινηματογραφικά και έτσι η ταινία δεν κατάφερε να βγάλει ούτε τα μισά των εξόδων της εισπρακτικά. Ούτε ο Eddie Murphy όμως δεν ξέφυγε από μία σειρά αποτυχημένων κινηματογραφικών επιλογών με την ταινία «Meet Dave» να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερές του. Ένα άλλο έργο που θεωρείται μεγάλη εισπρακτική αποτυχία είναι αυτό με τον τίτλο «Sahara» που αν και κατάφερε να εισπράξει 120 εκατομμύρια δολάρια, είχαν ξοδευτεί τα διπλάσια για τη δημιουργία του. Ο Matthew McConaughey σίγουρα δεν θέλει να θυμάται αυτή τη δουλειά του.

Η κινηματογραφική μεταφορά των animated cartoon 'Speed Racer' πολλοί πίστευαν πως θα σκίσει εισπρακτικά, όμως έπεσαν έξω καθώς ενώ ξοδεύτηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία της ταινίας, εισπρακτικά συγκεντρώθηκαν μόλις 95 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία 'Stealth' με τους Josh Lucas, Jessica Biel, και Jamie Foxx χρειάστηκε 135 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία της όμως ούτε τα μισά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει εισπρακτικά. Η ταινία «How Do You Know» με οσκαρικούς ηθοποιούς όπως η Reese Witherspoon και ο Jack Nicholson οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Paul Rudd και Owen Wilson, θα περίμενε κανείς πως είχε όλα τα φόντα για να σκίσει κινηματογραφικά στο box office. Μόνο που πέρασε στο πάνθεον των αποτυχημένων κινηματογραφικών παραγωγών καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις το 40% των εξόδων της. Κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του '90, κάποιοι ήταν πεπεισμένοι ότι ο Antonio Banderas ήταν ο επόμενος ήρωας ταινιών περιπέτειας. Η ταινία The 13th Warrior όμως στην οποία πρωταγωνίστησε η οποία κόστισε 160 εκατομμύρια δολάρια, τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 61 εκατομμύρια δολάρια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved