Εκλογές 2012: Διαζύγια Ελλήνων πολιτικών που έμειναν στην ιστορία
Fun Lists

Εκλογές 2012: Διαζύγια Ελλήνων πολιτικών που έμειναν στην ιστορία

Το περίφημο νεύμα του αξέχαστου Ανδρέα Παπανδρέου στην τότε αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη στη σκάλα του αεροπλάνου της Ολυμπιακής καθώς επέστρεφε από το Χέρφιλντ μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, οδηγεί συνειρμικά το μυαλό πολλών από εμάς στις υποθέσεις διαζυγίων πολιτικών της χώρας μας.

Στην Ελλάδα τα διαζύγια πολιτικών είναι απενοχοποιημένα και κανένας πολιτικός αναλυτής ή σύμβουλος κάποιου πολιτικού δεν μπαίνει στον κόπο να του προτείνει να μείνει με τη γυναίκα του επειδή δήθεν θα έχει πολιτικό κόστος στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει μόνο στο εξωτερικό καθώς ο Ανδρέας Παπανδρέου με το διαζύγιό του από την Μαργαρίτα Παπανδρέου και τον γάμο του με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, έδωσε... άφεση αμαρτιών και απελευθέρωσε όλους τους πολιτικούς που υπό το βάρος της καριέρας τους φοβόντουσαν μήπως ένα διαζύγιο τούς... σταμπάρει για μία ολόκληρη ζωή. Από τότε, η πολιτική δεν έχει αναγκαστικά σχέση με τον έρωτα, την εξωσυζυγική σχέση ή έναν γάμο πολιτικού που θέλει να ζήσει, συγχρόνως με τα καθήκοντά του απέναντι στην πολιτεία, την ζωή του. Ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει στο ενεργητικό του ένα διαζύγιο αλλά... ποιος το θυμάται; Ας δούμε όμως, τα πιο πολυσυζητημένα διαζύγια πολιτικών που όμως δεν επηρέασαν καθόλου την εξέλιξή τους στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και την επιτυχία τους ή όχι στις εκάστοτε εκλογές...

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τέσσερις γάμοι

Μόλις πέρυσι ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης παντρευόταν την τέταρτη σύζυγό του Μαίρη Ματσούκα με την οποία απέκτησε και ένα αγοράκι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα τέλη της δεκαετίας του '80 είχε χωρίσει από την πρώτη σύζυγό του, καθώς ερωτεύτηκε και αργότερα παντρεύτηκε την αρχιτέκτονα Καμέλια Καβαρδίνα. Η τρίτη σύζυγός του ακούει στο όνομα Αγγελική Χονδροματίδου, διαφημίστρια στο επάγγελμα και συγκεκριμένα στέλεχος τότε της «Leo Burnett», την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε στα 00s. Η γνωριμία τους έγινε κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, καλή ώρα όπως τώρα. Ο γάμος τους έγινε ανήμερα της γιορτής του τον Νοέμβριο του 2004 και μαζί της απέκτησε ένα αγοράκι, όπως δύο αγόρια είχε αποκτήσει και από τον πρώτο του γάμο. Ο γάμος με την Αγγελική Χονδροματίδου όμως έληξε το 2009 και τότε στη ζωή του πρώην υπουργού μπήκε η νυν σύζυγός του Μαίρη Ματσούκα, η οποία προέρχεται από επιφανή οικογένεια, πολύ γνωστή στους κοσμικούς κύκλους της χώρας μας. Μαζί της απέκτησε και άλλον έναν γιο που είναι η μεγάλη αδυναμία και των δύο.

Μιλένα Αποστολάκη-Πολυχρόνης Συγγελίδης

Ο γάμος της Μιλένας Αποστολάκη με τον επιχειρηματία Πολυχρόνη Συγγελίδη, δεν υπήρξε ο πρώτος για εκείνη. Όταν ακόμα ήταν πολύ μικρή παντρεύτηκε κοινοτικό υπάλληλο στις Βρυξέλλες, όμως οι δυο τους χώρισαν αθόρυβα. Τον Ιούνιο του 2003 επέστρεψε στη ζωή της γνωστής πολιτικού ο έρωτας τον οποίο εκείνη βρήκε στο πρόσωπο του επιχειρηματία. Κεραυνοβολήθηκαν τόσο που οι δυο τους μέσα σε ένα χρόνο είχαν ήδη παντρευτεί και είχαν κάνει και ένα παιδί.

Νίκος Κωνσταντόπουλος- Φωτεινή Τομαή

Ανταλλαγή αγωγών, δικαστικές διενέξεις και πολύς θυμός ήταν ό,τι περιλάμβανε το διαζύγιο του Νίκου Κωνσταντόπουλου από τη Φωτεινή Τομαή. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος την υπερασπίστηκε ως δικηγόρος για ένα τροχαίο. Εκείνος μόλις είχε δώσει τέλος στον γάμο του με την Λίνα Αλεξίου ενώ εκείνη επίσης είχε πάρει διαζύγιο από το γάμο της με στέλεχος του ΚΚΕ. Το ειδύλλιο ξεκίνησε, ο γάμος ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, όμως το 1996 άρχισαν οι διενέξεις. Τελικά έληξαν και αυτές και πλέον ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι παντρεμένος με τη Χαρά Φράγκου, πρώην σύζυγο του Νίκου Χριστοδουλάκη.

Μιχάλης Λιάπης-Αμαλία Μπογδάνου

Τις καλύτερες σχέσεις διατηρούν από το 2004, οπότε και χώρισαν, ο Μιχάλης Λιάπης και η Αμαλία Μπογδάνου, έχοντας ως κύριο μέλημά τους την ισορροπία των δύο παιδιών τους. Όσοι έζησαν από κοντά το όλο θέμα λένε πως τα πρώτα σύννεφα ανάμεσά τους μπήκαν στις εκλογές του 2004 και από τότε ξεκίνησε και η... αρχή του τέλους. Πλέον το τέλος αυτό έχει έρθει σ' αυτόν τον γάμο, όμως οι δύο πρώην σύζυγοι παραμένουν φίλοι προκειμένου να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους.

Γιάννος Παπαντωνίου –Λία Καρτάλη

Είναι το μοναδικό διαζύγιο που δεν εκδόθηκε ποτέ καθώς η Λία Καρτάλη, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από τον Βόλο, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την έκδοσή του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Παρίσι όπου ο μετέπειτα υπουργός έκανε το διδακτορικό του. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν μια κόρη και έναν γιο. Μόλις πριν από λίγα χρόνια και κάτω από άκρα μυστικότητα η Λία Καρτάλη υπέβαλλε αγωγή διαζυγίου. Όμως ποτέ δεν εκδόθηκε για τον παραπάνω λόγο που αναφέραμε.

Γιώργος Παπανδρέου – Εύα

Ο πρώτος γάμος του πρώην πρωθυπουργού έγινε στα 80s με την Εύα η οποία ήταν μεταφράστρια στο επάγγελμα. Η ίδια του χάρισε έναν γιο, τον Αντρίκο ο οποίος σήμερα έχει άψογη σχέση με την αδελφή του Μαργαρίτα, κόρη του Γιώργου Παπανδρέου από τη σημερινή σύζυγό του Άντα Μεγαπάνου Παπανδρέου. Το διαζύγιο του Παπανδρέου δεν είχε κάνει ντόρο ίσως γιατί ακόμα τότε μόλις ξεκινούσε την καριέρα του στην πολιτική.

Μαρία Δαμανάκη: Τρεις φορές νύφη

Η άλλοτε ηγέτης της Αριστεράς, η Μαρία Δαμανάκη έχει στο ενεργητικό της τρεις γάμους αλλά και τρία διαζύγια. Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον Δημήτρη Καραγκουλέ, τότε στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς και νυν επιχειρηματία. Αφού πήρε διαζύγιο παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα. Ο τελευταίος γάμος αλλά και το τελευταίο της διαζύγιο ήταν με τον Γιώργο Κιμούλη με τον οποίο έχουν μία πανέμορφη κόρη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved