Οι Έλληνες καλλιτέχνες παίρνουν πολιτική θέση!
Fun Lists

Οι Έλληνες καλλιτέχνες παίρνουν πολιτική θέση!

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, οι απανταχού επώνυμοι της εγχώριας σόουμπιζ αποδεικνύουν πως πέρα από την τέχνη τους, είναι πολιτικοποιημένες προσωπικότητες που νοιάζονται για την πατρίδα τους και πονούν μαζί της για τα δεινά που περνά.

Οι περισσότεροι προτιμούν να κρατήσουν αποστασιοποιημένη στάση από την πολιτική και ως πολίτες κρίνουν και επικρίνουν τα κακώς κείμενα. Άλλοι πάλι επιλέγουν να πολιτευτούν, θεωρώντας πως έτσι θα μπορέσουν να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά. Πάντως, ο Μάριος Αθανασίου πρόσφατα παραδέχτηκε δημοσίως πως απείχε από τις κάλπες. Τώρα όμως; «Έχω αποφασίσει, παρότι, από συνείδηση, δεν ψήφιζα για χρόνια», δήλωσε στο περιοδικό Εγώ και συνέχισε: «Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι η αποχή από τις εκλογές δεν βοηθάει και τόσο γιατί όσοι ψήφιζαν έκαναν λάθος επιλογές. Οπότε ξέρω πού θέλω να πορευτώ. Δεν μπορώ να βλέπω πια την ίδια κατάσταση, δεν μπορώ να βλέπω εκείνους που με δέρνουν να με χλευάζουν κιόλας! Σαν στάδιο ωρίμανσης, για να προχωρήσουμε ως κοινωνία, αυτό είναι ένα σκαλί. Γιατί αυτή η ιστορία με τα πολιτικά στρατόπεδα, με τους μπλε και τους πράσινους, δεν μου λέει κάτι. Το να έχω εγώ γερμανική σημαία στο αεροδρόμιο δεν μου λέει κάτι. Όπως επίσης δεν μου λένε τίποτα το «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια», το «να πάρουμε την Πόλη» ή το «να διώξουμε τους Αλβανούς να μη μας καταστρέψουν» - που η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχαν, δεν θα δουλεύαμε», κατέληξε.
Σε άλλο μήκος κύματος κινείται ο Άρης Σερβετάλης ο οποίος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του: «Ως πολίτης προσπαθώ να τοποθετούμαι και να παίρνω θέση στο μικρό μου κοινωνικό περιβάλλον. Για τους σημερινούς πολιτικούς νομίζω πως δεν επικοινωνούν. Έχουν δημιουργήσει ένα μικροκλίμα με άλλους νόμους όπου τα λένε μόνοι τους, τα κάνουν μόνοι τους και εμείς απλά δεχόμαστε τις συνέπειες. Δυστυχώς δεν έχω ανακαλύψει έναν άνθρωπο που να έχει κάτι να πει. Όλοι επιζητούν την ευρωπαϊκή καταξίωση. Τους ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή καρέκλα και όχι η Ελλάδα», τόνισε στην Athens Voice.
Ο Αντώνης Ρέμος παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα γιατί θέλει να είναι ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. «Βεβαίως και παρακολουθώ την πολιτική» είπε στα παραπολιτικά και συνέχισε: «Δεν γίνεται να μην την παρακολουθώ. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε τι γίνεται. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε πρόβατα». Ο τραγουδιστής συνέχισε για τη φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά: «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι προσωπικός μου φίλος και χαίρομαι που έχει αποστομώσει πολύ κόσμο. Με τις πρωτόγνωρες θυσίες των Ελλήνων, τους ελιγμούς που έκανε και με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων που συνέπλευσαν μαζί του κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα στα δυσκολότερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, διαψεύδοντας τους μεγαλύτερους καταστροφολόγους του κόσμου». Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Κάνει αντιπολίτευση, αλλά πολλές φορές με ακραίο τρόπο. Ίσως να είναι ο μελλοντικός Πρωθυπουργός –και γιατί όχι; Αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις δηλώσεις του. Βέβαια, τους πολιτικούς τους φτύνεις και λένε ότι ψιχαλίζει. Δεν δέχομαι από ένα νέο παιδί, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας να λαϊκίζει, όπως οι κλασικοί πολιτικοί του παρελθόντος».
Πώς βλέπει όμως τα πράγματα η Αθηνά Οικονομάκου; «Σκοτεινά και μαύρα, όπως όλοι μας» απαντά η ίδια και συνεχίζει: «Έχουμε απογοητευτεί όλοι από τους ανθρώπους της πολιτικής που μας οδήγησαν στον γκρεμό που βρεθήκαμε και θέλω να ελπίζω ότι την ώρα που θα φτάσουμε στην κάλπη θα πράξουμε σωστά, για να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει».

Τη δική της άποψη για την πολιτική έδωσε πρόσφατα και η Κατερίνα Στανίση η οποία ως γνωστόν κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφια με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία». Στην ερώτηση λοιπόν αν μεταφέρει την πίστα στην πολιτική, η ίδια απαντά: «Δεν μεταφέρω την πίστα στην πολιτική ούτε στο σπίτι μου. Στην καθημερινότητα μου είμαι διαφορετικός, κανονικός άνθρωπος. Μη σας παρασύρουν η τουαλέτα και η πίστα. Αυτό είναι άλλο. Στην καθημερινότητα μου και στη λαϊκή θα πάω και δουλειές θα κάνω και πιάτα θα πλύνω... Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο για ένα πράγμα, για όνομα του Θεού» τόνισε στον Τύπο της Κυριακής. Όσο για το αν συμφωνεί με τον Γκλέτσο ο οποίος δήλωσε ότι προτιμά για πρωθυπουργό τον Σαμαρά από τον Τσίπρα, η Κατερίνα Στανίση απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πάρω θέση σ' αυτό το θέμα. Ο Γκλέτσος, ως αρχηγός του κόμματος, μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει.»
Η υποκριτική ή η πολιτική είναι πιο δύσκολη; Η Ελένη Γερασιμίδου απαντά με ειλικρίνεια: «Η υποκριτική είναι ένας τρόπος ζωής που τον έχεις διαλέξει και τον αγαπάς πολύ. Η πολιτική είναι έτσι κι αλλιώς στη ζωή μας καθημερινά, σε κάθε μας πράξη. Η πολιτική που ασκείται αυτήν τη στιγμή δεν είναι κάτι για το οποίο τρελαίνεται κανείς. Το κάνει όμως όταν έχει μια ιδεολογία και την υπηρετεί και έχει κάποιους στόχους», κατέληξε η ηθοποιός.
Στην ερώτηση ποιους θεωρεί άξιους πολιτικούς στη χώρα μας, η Μάγδα Τσέγκου η οποία κάθε σαββατοκύριακο συναναστρέφεται πολλούς απαντά: «Άξιοι πολιτικοί; Προφανώς κάνετε πλάκα... Έρχονται αδιάβαστοι στην εκπομπή, χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν για ποιο πράγμα είπαν «ναι» και σήκωσαν το χέρι τους μέσα στη Βουλή. Αν η υπομονή μου ήταν λάμπες, θα ήμουν το Λας Βέγκας μέσα στο στούντιο μ' αυτά που βλέπω, ακούω και καταλαβαίνω. Πρώτα και πάνω απ' όλα για εκείνους είναι η καρέκλα τους. Βήμα στους πολίτες δίνουμε γιατί η εκπομπή ανήκει σ' αυτούς. Άλλοι κάνουν εκπομπή για τους εαυτούς τους κι άλλοι για τον κόσμο. Εμείς, ανήκουμε στους δεύτερους», εξήγησε στο hello και αποκάλυψε: «Μου έγινε πρόταση από τα τρία μεγάλα κόμματα και στις εθνικές και στις δημοτικές εκλογές. Δε μ' απασχολεί αυτό το θέμα. Απλώς, έχω βαρεθεί ν' ακούω την κλασική ατάκα των υποψηφίων «Θέλω να το κάνω, να βοηθήσω τον κόσμο, τα κοινά, να σώσω την πατρίδα» και άλλες τέτοιες ανοησίες. Λένε το ποίημα τους και μετά τους βλέπεις να ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τα μνημόνια. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι που ισοπέδωσαν κάθε εργατικό δικαίωμα, τα κεκτημένα χρόνων με αγώνες, με πορείες, με αίμα, και τώρα κατάφεραν, μέσα σε δύο χρόνια, να τα γκρεμίσουν όλα». Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης θα κατέβαινε στον πολιτικό στίβο; «Δε συζήτησα ποτέ να πολιτευτώ. Με τα υπάρχοντα σχήματα δεν το σκέφτηκα ποτέ αν και ασχολούμαι με την πολιτική, ως πολίτης όμως» απαντά με ειλικρίνεια.

Ένας από τους πλέον πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος πέρυσι είχε δηλώσει πως δεν ανήκε πουθενά, πως συμπαθούσε τον Τσίπρα, αγαπούσε το ΚΚΕ και ότι πίστευε πως η ανταρσία είναι η πιο σοβαρή αριστερή στάση. Αλήθεια, άλλαξε κάτι από τότε;
«Αυτό που προέχει τώρα είναι να ''τουμπάρει'' η συνθήκη αυτής της απάθειας» δήλωσε στο Εγώ και συνέχισε: «Έχουμε μάχη. Είμαστε ανάμεσα σε σφαγές. Ουκρανία, Γάζα, Τουρκία. Περνάμε ασθένειες και επιδημίες. Δε μπορούμε να συρόμαστε από κομματικά στάτους. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς που είναι η προσωπική μου παρέα, οι φίλοι μου, η καθημερινή μου κουβέντα. Σας βεβαιώ ότι δεν ανήκουν σε ένα και μόνο κόμμα. Έχω πια την ησυχία να ακούω και να τσακώνομαι ως πολιτισμένος καλλιτέχνης πάνω απ όλα».
«Πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου Live U και μίλησε μεταξύ άλλων για την πολιτική αλλά και την οικονομική κρίση. «Υπάρχει ακόμα χάος στην κοινωνία μας» είπε και συνέχισε: «Χρειάζεται ψυχραιμία... Είδαμε περιστατικά που ο κόσμος έχασε την ψυχραιμία του και άλλα τα δικαιολογούμε και άλλα όχι και επειδή οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας έχουν περάσει χειρότερα, πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε... Έχει πληγεί η δημοκρατία. Δείτε για παράδειγμα την Βουλή....».
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης από την πλευρά του παραδέχτηκε πρόσφατα πως πλήρωσε πολύ ακριβά την ενασχόλησή του με την πολιτική. Ο ηθοποιός το 2012 αποφάσισε να κατέβει στον 'στίβο' της πολιτικής, με τον Αντώνη Σαμαρά, όμως όπως λέει: «Είχα μια επαφή μαζί του (σ.σ. Αντώνη Σαμαρά), τον ήξερα από καιρό. Και θεωρούσα ότι η καλύτερη λύση είναι ο Σαμαράς. Πρόσεξε, λέω ο Σαμαράς, όχι η Νέα Δημοκρατία, γιατί εγώ είμαι με τον Σαμαρά, όχι με τη ΝΔ, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Κι εκείνη την ιστορική στιγμή λοιπόν, μου το ζήτησε, οπότε θεώρησα ότι έχω ένα χρέος απέναντι στο γενικό καλό: όσο μπορώ, να επηρεάσω υπέρ του Σαμαρά» είπε στο popaganda και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση αν το μετάνιωσε: «Δυο χρόνια μετά, πίστεψέ με, δεν το έχω μετανιώσει καθόλου... Έχασα ένα τεράστιο κομμάτι του κοινού μου. Τα θέατρα που έπαιζα αδειάσανε, έμεινα ενάμιση χρόνο στην απ' έξω ξεκάθαρα γι' αυτό το λόγο. Το ήξερα βέβαια από πριν, αλλά πραγματικά... Η Ελλάδα ήταν στα όριά της, και για μένα ήταν σαν να παίρνω το όπλο. Ξέρω ότι μπορεί να τραυματιστώ και να σκοτωθώ και να σκοτωθούν κι οι φίλοι μου. Το αποφάσισα, το έκανα, δεν το μετανιώνω και συνεχίζω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved