Οι επώνυμοι που έχουν κατέβει στον στίβο των εκλογών!
Fun Lists

Οι επώνυμοι που έχουν κατέβει στον στίβο των εκλογών!

Δεν είναι μόνο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που οι επώνυμοι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της τηλεόρασης βάζουν υποψηφιότητα διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού.

Και στο παρελθόν, είδαμε πολλούς ηθοποιούς, τραγουδιστές και λοιπούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να πολιτεύονται και να ασχολούνται με τα κοινά, είτε σε επίπεδο δημοτικών εκλογών είτε βουλευτικών. Θα θυμόμαστε όλοι τον αείμνηστο Κώστα Καρρά ο οποίος μετά την εκλογή του στις εκλογές του 2000 ως βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στα καθήκοντά του μέχρι το 2007, πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τα έδρανα της Βουλής και την ενεργό δράση. Στις εκλογές του 2012 είδαμε τη Βάνα Μπάρμπα η οποία συμμετείχε στον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου στον Δήμο Γλυφάδας όπου και ανέλαβε εντεταλμένη σύμβουλος στον τομέα πολιτισμού αλλά και τον Γιάννη Παπαμιχαήλ ο οποίος ήταν υποψήφιος στη Β' Αθηνών στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ ενώ και ο Παύλος Κοντογιαννίδης «κατέβηκε» στις εκλογές με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΔΗΜΑΡ είδαμε επίσης στις προηγούμενες εκλογές τον Γιάννη Μπέζο ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης που θέτει ξανά υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές εκλέχθηκε στις εκλογές του 2012 βουλευτής των ΑΝΕΛ όμως στις δημοτικές εκλογές του '14 οπότε και έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους. Ο σημερινός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πολιτική όταν στις βουλευτικές εκλογές του 2009, εκλέχθηκε στην Β' Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012, δεν συμμετείχε με σκοπό να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά, όπως και τελικά έπραξε.
Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Κυρίτσης, στις εκλογές του 2012 είχε θέσει υποψηφιότητα με τη Δημοκρατική Αριστερά στα Τρίκαλα και εξελέγη, όμως τώρα θα απέχει.
Μία υποψηφιότητα έκπληξη στις εκλογές του 2012 ήταν αυτή της Τζούλιας Αλεξανδράτου η οποία για πρώτη φορά κατέβαινε στον στίβο της πολιτικής Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος που η ίδια ίδρυσε, έχοντας στο πλευρό της τον Δημοσθένη Βεργή, μόνο που δεν είχε καμία τύχη.
Οι μεγάλοι νικητές και οι εκπλήξεις
Αναμφισβήτητα, στους μεγάλους νικητές των πρόσφατων δημοτικών εκλογών (2014) ήταν ο Ηλίας Ψινάκης ο οποίος χρίστηκε Δήμαρχος Μαραθώνα αλλά και ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του για δεύτερη τετραετία τον δήμο Στυλίδας από όπου και κατάγεται, αν και τώρα ανοίγει τα φτερά του για τη Βουλή με το κόμμα του «Τελεία».
Μία ακόμα υποψηφιότητα έκπληξη ήταν αυτή του Αντώνη Καφετζόπουλου ο οποίος συμμετείχε στον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη παίρνοντας μάλιστα τις περισσότερες ψήφους. Ο πρώην μπασκετμπολίστας Γιώργος Σιγάλας ήταν υποψήφιος με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο για τον δήμο Πειραιά όμως στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης στου οποίου τον συνδυασμό συμμετείχε ένας άλλος παλιός γνώριμός μας από τον αθλητισμό, ο Αντώνης Νικοπολίδης. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όμως, δοκίμασε ξανά τις δυνάμεις της, αυτή τη φορά στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Άντζελα Γκερέκου η οποία όμως δεν εκλέχθηκε και έτσι επέστρεψε στην βουλευτική της ιδιότητα ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, στις προσεχείς εκλογές αλλάζει στρατόπεδο και από εκείνο του ΠΑΣΟΚ πάει στη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που την κάνει αυτόματα την σούπερ μεταγραφή των συγκεκριμένων εθνικών εκλογών.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε θέσει και η αγαπημένη Λίλα Καφαντάρη χωρίς όμως τελικά να εκλεγεί.
Μία ακόμα έκπληξη των προηγούμενων ευρωεκλογών ήταν η απόφαση της Κατερίνας Μουτσάτσου να πολιτευτεί, θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό ΕΠΑΜ χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να μπει στο Ευροκοινοβούλιο. Το αντίθετο όμως συνέβη με τον Θοδωρή Ζαγόρακη ο οποίος ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατέλθει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έθεσε υποψηφιότητα και τελικά εξελέγη. Πρόσωπο της τηλεόρασης που πολιτεύεται εδώ και χρόνια είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου η οποία κατέβηκε στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε και η υποψηφιότητα του Μάκη Χριστοδουλόπουλου με το κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο Νίκος Ορφανός στις ίδιες εκλογές κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής με το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη ενώ η πολιτική συντάκτρια του Mega Μαρία Σπυράκη ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου καθώς εκλέχθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη και ο Σταύρος Ξαρχάκος ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. για την Ευρωβουλή, πήγε πολύ καλά σε ψήφους αλλά τελικά δεν μπήκε. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με τον δημοσιογράφο του «Μένουμε Ελλάδα» Γιώργο Αμυρά ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος στις Ευρωεκλογές. Ο αγαπημένος ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος ο οποίος συμμετέχει και στις προσεχείς εθνικές εκλογές με το ΚΚΕ, είχε θέσει υποψηφιότητα και για τις Ευρωεκλογές. Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ τέλος, είχε δοκιμάσει την τύχη της στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Στις δημοτικές εκλογές, στον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κόκκορη στο Δήμο Γλυφάδας είχε θέσει υποψηφιότητα η αγαπημένη Μπέσσυ Αργυράκη ενώ ο Λευτέρης Πανταζής τάχθηκε με τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τον Δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης. Ο Ντίνος Καρύδης είχε θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη "Ανοιχτή Πόλη'' ενώ η τραγουδίστρια Στέλλα Κονιτοπούλου θέλησε να στηρίξει με την υποψηφιότητά της στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, τον συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου. Στο Δήμο Νέας Σμύρνης με τον συνδυασμό «Ποιότητα ζωής» του Γιώργου Κουτελάκη κατέβηκε ως υποψήφιος ο Γιώργος Νινιός. Ένας ακόμη ηθοποιός που έδωσε τη μάχη του, στις εκλογές του 2012 ήταν και ο Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος συστρατεύτηκε με το κόμμα του Πάνου Καμμένου ενώ με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στον πολιτικό στίβο η Μαίρη Βιδάλη. Η Λυδία Κονιόρδου επέλεξε να στηρίξει τους Οικολόγους Πράσινους ενώ στις λίστες της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν στις εκλογές του 2012 και ο Νεκτάριος Σφυράκης. Στις ίδιες εκλογές, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας ενώ με το ίδιο κόμμα είχαν κατέβει η Άννα Βερούλη στη Β' Αθήνας και ο Κώστας Παταβούκας, υποψήφιος στα Τρίκαλα. Με το ΣΥΡΙΖΑ είχε συστρατευτεί η Σοφία Σακοράφα ενώ ο Τάσος Μητρόπουλος ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved