Η μάχη των celebrities με τις τροφικές διαταραχές
Fun Lists

Η μάχη των celebrities με τις τροφικές διαταραχές

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας και τις διατροφικές διαταραχές από τις οποίες υπέφεραν ή υποφέρουν ακόμα… 

Τατιάνα Στεφανίδου

«Είχα πολλά θέματα από παιδί. Έχει φταίξει ο χορός και η σχέση με τη μάνα. Είχα πλάσει και την εικόνα της τελειότητας στο μυαλό μου, συν ο χορός που πρέπει να είσαι σκελετός, με οδήγησαν σε διατροφικές διαταραχές», είχε παραδεχθεί, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι είχε φτάσει να ζυγίζει 48 κιλά με ύψος 1,72 μ.

Ζέτα Δούκα

Η νευρική ανορεξία «χτύπησε» την πόρτα και της Ζέτας Δούκα στην περίοδο της εφηβείας της. Είχε φτάσει τότε να ζυγίζει 40 κιλά! «Ήταν κάτι εφιαλτικό, θα μπορούσα να έχω πεθάνει. Έτρωγα και έκανα εμετό για να μην παχύνω. Μπορούσα να κάνω εμετό ακόμη και 10 φορές την ημέρα. Έπρεπε να πάρω κάποιες ορμόνες για να επανέλθει το σύστημα του οργανισμού μου σε φυσιολογική κατάσταση»

Ελευθερία Ελευθερίου

Η Ελευθερία Ελευθερίου αποκάλυψε τη «μάχη» που έδωσε με τη νευρική ανορεξία: «Το ότι το πρόλαβα είναι από μόνο του πολύ σημαντικό, γιατί έχω αυτογνωσία και μπορούσα να καταλάβω αν έκανα κακό στον οργανισμό μου και σε μένα την Ελευθερία την ίδια. Χωρίς να το καταλάβω, μπήκα σε μια διαδικασία... Υπήρξαν κάποιες μέρες που δεν έτρωγα τίποτα. Από ένα σημείο και μετά έκανα πολύ ακραία πράγματα. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Έκανα πολύ κακό στην υγεία μου. Το πρόλαβα. Ξύπνησα μια μέρα και λέω: ΟΚ, πρέπει να βρεις τον εαυτό σου. Απομονώθηκα στον εαυτό μου 5-6 μήνες και λέω: θα ασχοληθώ με την Ελευθερία, την υγεία της και τίποτα άλλο».

Μάρα Δαρμουσλή

Πέντε χρόνια πάλεψε με τη νευρική ανορεξία η Μάρα Δαρμουσλή, η οποία σε ηλικία 20 ετών έφτασε να ζυγίζει μόλις 20 κιλά. «Με είδε ο μάνατζερ μου και μου είπε: "Πώς έχεις γίνει έτσι σαν κρεμάστρα; Δεν πρόκειται να δουλέψεις έτσι". Ταρακουνήθηκα, καθώς όλα είχαν γίνει για τη δουλειά. Με επιμονή και υπομονή ξε-πέρασα την ανορεξία. Ωστόσο, η μάστιγα αυτή έχει πολλά κεφάλια και μου γύρισε σε πολυετή βουλιμία».

Ευτύχης Μπλέτσας

Πριν από λίγα χρόνια έφτασε να ζυγίζει μόλις 52 κιλά! «Δεν είναι ότι δεν έτρωγα, απλά είχα αδυνατήσει πάρα πολύ. Ήμουν μανιακός με το τι έτρωγα, πολλές φορές έλεγα σήμερα δεν θα φάω αυτό, αλλά κάτι άλλο με λιγότερες θερμίδες».

Μένιος Φουρθιώτης

Ο εμπορικός διευθυντής του Epsilon και παρουσιαστής της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε κι εκείνος με τη νευρική ανορεξία. Όταν ήταν 21 χρονών από τα 150 κιλά που είχε φτάσει να ζυγίζει, λόγω της ανορεξίας έπεσε στα 43 κιλά! Σήμερα ζυγίζει 50 κιλά και, όπως λέει προσπαθεί να πάρει κι άλλα.

Ανδριανή Τσάφου

Το μοντέλο, που είχε πάρει παλαιότερα μέρος και στο διαγωνισμό ομορφιάς «Playmate», είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει μόλις 32 κιλά. Μάλιστα, νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες σε ιδιωτική κλινική για να ξεπεράσει τον εφιάλτη της ανορεξίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved