Η έκρηξη της Νίκης Σερέτη: «Μαύρη για τους Λευκούς και Λευκή για τους Μαύρους»!
Showbiz

Η έκρηξη της Νίκης Σερέτη: «Μαύρη για τους Λευκούς και Λευκή για τους Μαύρους»!

Η Νίκη Σερέτη εκνευρίστηκε με μία ερώτηση που έκανε δημοσιογράφος σε συνάδερφό της» και θέλησε να απαντήσει η ίδια μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook!

Η ερώτηση που την εξόργισε ήταν: «Στην παράσταση και στο ελληνικό θέατρο γενικότερα συμμετέχουν μαζί σου και έγχρωμοι ηθοποιοί όπως και πέρυσι. Πιστεύεις το κοινό μπορεί να τους αντιμετωπίζει απλά ως ηθοποιούς ή ψάχνει να βρει ακόμα συμβολισμούς, που έχουν σχέση με τη διαφορετικότητά τους;»!
Η ηθοποιός του απάντησε μέσω facebook:
«Η απάντηση μου μέσω fb στην ερώτηση που τέθηκε σε αγαπημένο συνάδελφο σε κάποιο θεατρικό site με αφορμή την παράσταση Οιδίπους Τύραννος σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. ..
"Με τον συγκεκριμένο κύριο που υπογράφει την επιμέλεια της συνέντευξης έτυχε να συνεργαστούμε πέρυσι στον Αίαντα μιας και έκανε την προώθηση της παράστασης. Προφανώς δεν τον έπεισα για την καλλιτεχνική μου οντότητα παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασα για την ερμηνεία μου. Αφού είναι μάυρη... θα είπε! Ίσως βέβαια να μην γνωρίζει οτι είμαι ενεργά στο χώρο απο το 1996 που τελείωσα την σχολή. Και οτι κατά κάποιο τρόπο έχω δώσει το προσωπικό μου στίγμα στο κοινό αποφέυγοντας τις Σειρήνες και τις έυπεπτες επιλογές. Αλλά και πάλι.. αφού είναι μάυρη θα έλεγε! Γιατί ως καλός πατριώτης έμαθε μόνο την παροιμία "τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς". Δεν ξέρω τι επιχειρεί να μας πει ο συγκεκριμένος κύριος όπως και τόσοι άλλοι που μένουν προσκολλημένοι αυτιστικά σε τίτλους που αφορούν μόνο στο χρώμα! Είμαι σίγουρη οτι αν ήσασταν σκηνοθέτης θα μου προτείνατε ευφάνταστους ρόλους όπως μια μάυρη γάτα, την μάυρη μοίρα, τον Χάρο, τον αράπη του Ζαμπέτα κ.α.
Η ερώτηση σας είναι έυκολη και επικίνδυνη αγαπητέ μου. Είναι η συνομωσία των απαίδευτων! Αυτών με τα τσιμπλιασμένα μάτια που δεν βλέπουν πέρα απο την μύτη τους. Είναι ο ίδιος ο φασισμός! Ο ρατσισμός!
Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μάυρη! Είμαι σίγουρη οτι φοράμε τον ίδιο δείκτη αντιηλιακού το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά πάντα θα είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Μάυρη για τους Λευκούς και Λευκή για τους Μάυρους. Δεν πειράζει, αυτό είναι και το βραβείο μου! Η ελευθερία μου!
Μέσα απο μια πορεία γεμάτη απο πτώσεις, νίκες και πίστη σε αυτά που αγαπάω κατάφερα να είμαι η πρώτη μάυρη ηθοποιός στην Ελλάδα που όπως έλεγε και ο Χατζιδάκης "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει άρα και ποτέ δεν θα αναστηθεί". Δεν το λες και λίγο αγαπητέ theatreman!
Σας χαιρετώ
Νίκη Σερέτη»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved