Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος τραγουδιστής Ρασίντ Ταχά
PHOTOS

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος τραγουδιστής Ρασίντ Ταχά

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 59 ετών ο διάσημος τραγουδιστής Ρασίντ Ταχά.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο τραγουδιστής πέθανε από καρδιακή κρίση τα ξημερώματα στο Παρίσι.

Ο Ρασίντ Ταχά γεννήθηκε στην Αλγερία και ήταν μεγάλη μορφή του γαλλικού ροκ τη δεκαετία του '80. Αρχικά έγινε διάσημος στη Γαλλία και μετά στη διεθνή σκηνή, έπειτα από τη διασκευή του τραγουδιού «Douce France» με το συγκρότημά του «Carte de Séjour».

Ο Ρασίντ Ταχά ήταν μία δυνατή και χαρισματική προσωπικότητα της ροκ σκηνής στη Γαλλία ήδη από τα πρώτα του βήματα το 1981. Με το συγκρότημά του Carte de Séjour, ο Ταχά που έφθασε οικογενειακώς στη Γαλλία σε ηλικία 10 ετών, έγινε ο σημαιοφόρος της δεύτερης γενιάς των Αλγερίνων Μαγκρέμπ στη γαλλική κοινωνία. Αυτό φάνηκε καθαρά στη διάσκευή του «Douce France» το οποίο τραγούδησε με μία γλυκόπικρη ειρωνία.

Παρέμεινε πιστός στο ροκ και το πανκ με τα οποία μεγάλωσε και μάλιστα δεν δίστασε να αναμείξει τα είδη αυτά με την ανατολική μουσική. Ήταν ιδιαίτερος μουσικός και από τους ελάχιστους τραγουδοποιούς που έβαλαν στη μουσική τους βορειοαφρικανικούς παραδοσιακούς ρυθμούς και δυνατή ροκ μουσική καθώς είχε έντονη επιρροή κυρίως από τους Clash και τους Led Zeppelin. Ηταν όμως και έντονα πολιτικοποιημένος. Χαρακτηριστό δείγμα αυτής της μείξης ήταν η διασκευή το 2004 στα αραβικά του τραγουδιού «Rock the Casbah» των The Clash.

Το 1997 είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία με το άλμπουμ «Diwân» με τραγούδια από την περιοχή Καμπυλία της Αλγερίας ενώ εκείνο που ξεχώρισε και ακουγόταν για χρόνια όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο ήταν το «Ya Rayah» το οποίο ερμήνευσε την ίδια χρονιά στα ελληνικά και ο Γιώργος Νταλάρας με τίτλο «Κι Αν Σε Θέλω».

Λίγο πριν πεθάνει ετοιμαζόταν να βγάλει ένα νέο άλμπουμ.

GALLERY