Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής
Showbiz

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδάνε στο Μέγαρο Μουσικής με την συνοδεία 12 λαϊκών μουσικών.

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου, όπου αφηγητής θα είναι ο Γιάννος Περλέγκας.

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στη Σύρο (12 Μαρτίου 1938). Ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2005) για τον Καιρό των χρυσανθέμων, και για το σύνολο του έργου του (2013) από την Ακαδημία Αθηνών. Πέθανε στις 22 Ιουλίου 2018.

Ο Νοητός Λύκος είναι το magnum opus του Μάνου Ελευθερίου, η δική του Νέκυια για τον φθοροποιό χρόνο, την προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο. Στο δεύτερο μέρος, τα ωραιότερα ποιήματά του, σε μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Οι λέξεις του ποιητή, όπως τις τραγουδάμε χρόνια τώρα, από τις πιο εκφραστικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια διαφορετική συναυλία. Μάλιστα, σήμερα το πρωί, συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν για τον αείμνηστο Μάνο Ελευθερίου και το έργο του.

Πηγή φωτογραφιών: papadakispress, ndp

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved