Σωτηροπούλου: Τα μελλοντικά σχέδια, η δουλειά στο εξωτερικό και η αποχή από το θέατρο (photos)
Showbiz

Σωτηροπούλου: Τα μελλοντικά σχέδια, η δουλειά στο εξωτερικό και η αποχή από το θέατρο (photos)

H Τόνια Σωτηροπούλου μίλησε για τις νέες επαγγελματικές της δραστηριότητες και όχι μόνο.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της στα καινούργια της πλάνα, στην αγάπη της για το cinema, ενώ εξομολογήθηκε αν θεωρεί σημαντική τη «Θεά Τύχη». Διαβάστε τι είπε...

Ποια είναι τα άμεσα και μελλοντικά επαγγελματικά σου σχέδια;

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα εμφανιστώ σε μια παρά­σταση στο Ηρώδειο, σε κείμενο Ευγένιου Τριβιζά και σκη­νοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, με πολλούς αγαπημένους και εκλεκτούς συναδέλφους. Αυτή η συνεργασία προέκυψε ξαφνικά, καθώς απέχω συνειδητά αρκετά χρόνια από το θε­ατρικό σανίδι. Θεώρησα, όμως, ότι η συγκεκριμένη παρά­σταση θα ήταν μια μοναδική ευκαιρία αρχικά να γνωρίσω τον κύριο Τριβιζά, αλλά και να παίξω στο Ηρώδειο.

Παράλληλα, συμμετέχω σε μια ξενόφωνη κινηματογραφι­κή παραγωγή, Α man of God, που είναι η ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, με συμπρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη. Επίσης, λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, θα παίξω στην αγγλική ταινία Night Voltage του, με τον οποίο δουλεύω για δεύτερη φορά.

Γιατί επιλέγεις να_συμμετέχεις σε ξένες παραγωγές κι όχι σε ελληνικές;

Το focus μου και ο στόχος μου καθολικά είναι το σινεμά. Αν και έχω επιστρέψει στην Ελλάδα, προσπαθώ μέσω του ατζέντη μου στην Αγγλία να εργάζομαι και στο εξωτερικό. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μπορώ να δου­λεύω κι εδώ κι εκεί και να υποδύομαι και σε άλλες γλώσσες. Η πρόκληση είναι να μεταμορφώνεσαι ως ηθοποιός. Κανείς δεν απαιτεί μια Ελληνίδα να υποδύεται μονάχα την Ελλη­νίδα.

Ο κόσμος πια δεν έχει σύνορα, έχουν όλα καταρρι­φθεί. Με μαγεύει αυτή η διαδικασία. Το σινεμά έχει κώδικες χωρίς σύνορα. Η μεγάλη οθόνη λειτουργεί σαν μια γλώσσα του σώματος, που ακόμη και να μη καταλαβαίνει απόλυτα ο θεατής τη γλώσσα μπορεί από το συναίσθημα των ηθοποιών να αντιληφθεί την πλοκή.

Αυτή την περίοδο, γιατί διατηρείς μια απόσταση από το θέατρο;

Απέχω διότι αντιλαμβάνομαι πως στην Ελλάδα η συμμετοχή σε μια θεατρική παράσταση απαιτεί χρόνο και συνέπεια. Κάτι που θεωρώ μαγικό, αλλά παράλληλα τόσο δεσμευτικό και συνεπώς επιλέγω να μη τον διαθέσω εκεί. Έχοντας, όμως, επενδύσει πολύ σε ό,τι κάνω στο εξωτερικό, δεν θα μπορώ να φεύγω όσο άμεσα μου ζητείται. Όταν ανα­λαμβάνω κάτι, θέλω να δίνω την ψύχη μου κι όχι να με δια­κατέχει το κόμπλεξ της χαμένης ευκαιρίας,

Ένας ηθοποιός γίνεται καλύτερος αν μπορεί το ίδιο πετυ­χημένα να κάνει τηλεόραση, θέατρο και κινηματο­γράφο;

Η δουλειά και η εμπειρία, χρόνο με το χρόνο και ανάλογα με το πόσο θέλεις να δουλέψεις, σε κάνουν καλύτερο, σαφέστατα. Επίσης, το ταλέντο μπορεί να είναι έμφυτο, αλλά θεωρώ ότι αν ένας ευέλικτος άνθρωπος εκ φύσεως είναι χαρισματικός στην υποκριτική, αλλά επιλέγει να μην εξελιχθεί, τότε δεν θα έχει την ίδια πορεία με έναν άλλο ηθοποιό που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και επιδιώκει να βελτιωθεί.

Όλα εξαρτώνται από το πόσο πολύ δουλεύεις και πόσο πολύ θέλεις να εξελιχθείς.
Ακράδαντα θεωρώ ότι όλοι παίρνουμε τη θέση που μας αναλογεί. Δεν πιστεύω στη μοίρα και την αδικία. Όλα είναι επιλογή.


Πιστεύεις στον παράγοντα «τύχη»;

Ναι, πιστεύω, αλλά παράλληλα υποστηρίζω ότι όλα εξαρτώνται από τη δική μας οπτική γωνία. Μέσα από το δικό μας πρίσμα πορευόμαστε, καθώς τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Νομίζω πως είμαστε «συγκοινωνούντα δοχεία» και αλληλοεπηρεαζόμαστε στο πώς αντιμετωπίζουμε ό,τι μας συμβαίνει.

Ελλάδα ή εξωτερικό;

Δεν αποδομώ κανένα από τα δύο. Πάντα ήθελα να μοιράζω τον χρόνο μου και το έχω καταφέρει.

Πηγή: Instyle

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved