Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα! Μυρωδάτο και αφράτο ψωμί!
Το θέλεις και το ψωμάκι σου στο Κυριακάτικο τραπέζι του Πάσχα.
Κι εμείς σου έχουμε αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια την τέλεια συνταγή.
Είναι γνωστό ότι η Υβόννη Μπόσνιακ φτιάχνει τέλειες συνταγές και σαν αυτή σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει!
Η Υβόννη Μπόσνιακ μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους και δημοσίευσε ένα βίντεο με την εκτέλεση και ενθουσιαστήκαμε αφού είναι αφράτα και λαχταριστά!
Για την εύκολη αυτή συνταγή θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας )
Την εκτέλεση βήμα βήμα θα τη δεις στη gallery που ακολουθεί
Μας δίνει τη συνταγή της για τέλειο ψωμάκι
ΥΛΙΚΑ
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας )
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει!
Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας ( Σε εμένα είναι 275 βαθμούς )
Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα!
Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. ( Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγουνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις).
Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θελουμε!
Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά!
Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους!