Πλήθος επωνύμων στην επίσημη πρεμιέρα Μίστερο Μπούφο – Κομψές εμφανίσεις και σικάτα στιλ
Showbiz

Πλήθος επωνύμων στην επίσημη πρεμιέρα Μίστερο Μπούφο – Κομψές εμφανίσεις και σικάτα στιλ

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Μίστερο Μπούφο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (21-02) στο θέατρο Άνεσις.

Πρόκειται για μια σειρά σύντομων μονολόγων με θέματα, που προέρχονται από τα βιβλικά απόκρυφα και δημοφιλείς ιστορίες της ζωής του Χριστού.

Ο τίτλος του έργου είναι δανεισμένος από το «Mystery-Bouffe» του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκ και το καστ αποτελείται από μια πλειάδα αξιόλογων ηθοποιών.

Το «παρών» στην επίσημη πρεμιέρα έδωσε πλήθος κόσμου με τις επώνυμες κυρίες να «κλέβουν» τις εντυπώσεις με τις υπέροχες εμφανίσεις του. Σικάτα στιλ, κομψά look και χαμόγελα!

Ο φωτογραφικός φακός του gossip-tv.gr ήταν εκεί και τους απαθανάτισε όλους!

Η ιστορία πίσω από το έργο

Τον Μεσαίωνα οι ιερείς για να αυξήσουν την προσέλευση των πιστών και να εντείνουν την θρησκευτική κατάνυξη έβαζαν απλούς ανθρώπους να αναπαριστούν σκηνές από τις Γραφές και τις ζωές των Αγίων. Στην αρχή εντός του ναού κι έπειτα πάνω σε άρματα στους δρόμους της πόλης. Όμως η συγκίνηση ήταν μεγάλη, συχνά δυσβάσταχτη κι έτσι δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους κωμικές σφήνες.

Η επιτυχία των κωμικών αυτών «παρενθέσεων» ανάγκασε τους ιερείς να αναθέσουν τη δουλειά στους «επαγγελματίες» ηθοποιούς της εποχής, τους γελωτοποιούς. Τα κείμενα που χρησιμοποιούσαν οι γελωτοποιοί όμως, δεν ήταν πάντα αρεστά στον κλήρο, περιείχαν συχνά σκληρή, αλλά πλάγια κριτική στις πρακτικές της εκκλησίας και μιλούσαν για τον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και την σχέση τους με το Θεό μέσα από παρομοιώσεις με σκηνές των Γραφών που όλοι είχαν ακούσει. Τα κείμενα αυτά έπεσαν στα χέρια του Φο, ο οποίος κάνοντας μια δημιουργική ανασύνθεση και αναδεικνύοντας τους αντιήρωες κάθε ιστορίας, τα παρουσίασε στο «Μίστερο Μπούφο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved