Κηδεία Δάκη: Οι επώνυμοι φίλοι του τον «αποχαιρετούν»
Showbiz

Κηδεία Δάκη: Οι επώνυμοι φίλοι του τον «αποχαιρετούν»

Κηδεία Δάκη: Αυτή την ώρα στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές «αποχαιρετούν» τον Δάκη.

Ο τραγουδιστής έφυγε σε ηλικία 79 ετών παλεύοντας γενναία με τον καρκίνο.

Στο πλευρό του στάθηκαν οι κοντινοί του άνθρωποι καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα της υγείας του προκειμένου όλοι να τον θυμούνται όπως ήταν.

Αν και ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια προσπαθούσε να δίνει κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς, η κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετά εύθραυστη, όπως ο ίδιος δήλωνε και στους συναδέλφους του, που αγωνιούσαν για την κατάστασή του.

Η ζωή του Δάκη, οι επιτυχίες και η διαδρομή του


Ο Δάκης ή αλλιώς Βρασίδας Χαραλαμπίδης, το οποίο είναι και το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και ήταν 78 ετών. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston.

Ο τραγουδιστής μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επέτρεψε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.
Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικό αλλά και ξένου πενταγράμμου και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο και πολλά ακόμα. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Δείτε παρακάτω βίντεο με αποκλειστικά πλάνα από το τελευταίο "αντίο" στον αγαπημένο ερμηνευτή:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved