Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με λιγοστούς φίλους και συγγενείς τελέστηκε το μνημόσυνο
Showbiz

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με λιγοστούς φίλους και συγγενείς τελέστηκε το μνημόσυνο

Ανήμερα των γενεθλίων της τελέστηκε το μνημόσυνο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Α’ νεκροταφείο με ελάχιστους συγγενείς και φίλους να δίνουν το «παρών».

Ανάμεσά τους ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον αδελφό της Αντώνη Βουγιουκλάκη, τη νύφη της και χήρα του Τάκη Βουγιουκλάκη, Έφη Πίκουλα τον ανιψιό της, Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, τον Κώστα Βενετσάνο, την Ελένη Ροδά καθώς αλλά και τον Νίκο Φρονιμόπουλο.

Ήταν 23 Ιουλίου 1996 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από τη ζωή και «βύθισε» την Ελλάδα στη θλίψη ενώ σαν σήμερα η Αλίκη θα γιόρταζε τα γενέθλιά της.

Η Βουγιουκλάκη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1953, ενώ ήταν δευτεροετής μαθήτρια της Δραματικής του Εθνικού, ενώ τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

Ο θάνατός της

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 σε ηλικία 62 ετών, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες). Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved