Νίτσα Μαρούδα: Θλίψη στο τελευταίο αντίο
Showbiz

Νίτσα Μαρούδα: Θλίψη στο τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο στη Νίτσα Μαρούδα είπαν το απόγευμα της Παρασκευής (11-11) συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Η λατρεμένη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στα 87 της χρόνια από ανακοπή βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα της πρόσωπα, την κόρη της Ιωάννα, τον γαμπρό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τις εγγονές της, Ελίνα και Ρένα.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο... Αύριο 4,30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου... Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Νίτσα Μαρούδα σπούδασε υποκριτική στην Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες τις δεκαετίες '60 και '70, στην λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους της.

Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν Το αγρίμι του Κώστα Καραγιάννη το 1960. Έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες (1980) και τελευταία εμφάνιση της στην Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. στην σειρά Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ (1982).

Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα της "Θέλετε ένα περγαμόντο;" στην ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης το 1968.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved