Γιώτα Γιάννα: Αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση της τραγουδίστριας με τη φυσαρμόνικα
Showbiz

Γιώτα Γιάννα: Αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση της τραγουδίστριας με τη φυσαρμόνικα

Η σπουδαία τραγουδίστρια με τη φυσαρμόνικα, Γιώτα Γιάννα έφυγε από τη ζωή σήμερα (5 Ιουλίου) τα ξημερώματα. 

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής της στο facebook, η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη.

Η τελευταία επίσημη εμφάνιση που έκανε η Γιώτα Γιάννα ήταν πριν από 1,5 μήνα στην κηδεία του Στηβ Κακέτση στο Νεκροταφείο του Παπάγου.

1688551013697-505394713-201807241259050.IMG_4189.jpg

Η Γιώτα Γιάννα γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, όπου ζούσε μέχρι και σήμερα. Αγαπούσε την γειτονιά της, γιατί της θύμιζε άλλες περιοχές, σαν την παλιά Κοκκινιά και την Αμφιάλη. Γειτονιές που έχουν αυλές και που η μία γειτόνισσα μιλάει ακόμα με την άλλη.

Η μάνα της Μικρασιάτισσα, πέθανε νωρίς και εκείνη μεγάλωσε με τον πατέρα της και τη μητριά της. Ο ένας από τους δύο αδελφούς της, ο Δημήτρης, πέθανε στην Κύπρο το ’74 σε ηλικία 19 ετών. Μπήκε στη μάχη και δεν επέστρεψε ποτέ. Μέχρι και σήμερα, πήγαινε στην Κόρινθο για να δώσει τσιγάρα και γλυκά στους φαντάρους με την προσδοκία πως πίσω από την σκοπιά μπορεί εκείνος, σαν άγγελος να εμφανιστεί και να της χαμογελάσει.

Ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο. Εκτίμησαν το ταλέντο της και την πήραν. Μέχρι τα ογδόντα της, δεν είχε κυκλοφορήσει δίσκο, αλλά ήταν πολύ γνωστή, κυρίως στο Αθηναϊκό κοινό, από τις εμφανίσεις της στα μουσικά μαγαζιά της Πλάκας και σε νυχτερινά κέντρα της Εθνικής οδού. Έχει συνεργαστεί με όλο τον κόσμο, από τον Τσιτσάνη και τον Καλδάρα μέχρι τη Μαρινέλα και τον Πουλόπουλο. Με τη Γιώτα Λύδια, την Καίτη Γκρέυ, τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τη Ρίτα Σακελλαρίου. Το 2012, κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Τα μάτια της Γιάννας».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved