Χρήστος Βολικάκης: Ο ποδηλάτης που έμαθε να «σπάει» ρεκόρ –Το Πολεμικό Ναυτικό, ο γιος & το Survivor
Showbiz

Χρήστος Βολικάκης: Ο ποδηλάτης που έμαθε να «σπάει» ρεκόρ –Το Πολεμικό Ναυτικό, ο γιος & το Survivor

Ξεκίνησε και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το Survivor 2024, με τους παίκτες να έχουν ήδη φτάσει στον Άγιο Δομίνικο. Αναμεσά τους βρίσκεται και ο Χρήστος Βολικάκης, ο ποδηλάτης που έχει μάθει από μικρός να καταρρίπτει κάθε ρεκόρ.

Το Survivor 2024 είναι έτοιμο να κάνει την πρεμιέρα του, αύριο, Κυριακή 7 Ιανουαρίου μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους παίκτες.

Στην ομάδα των Διασήμων είναι φέτος και o παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, με την οποία ασχολείται από τα 8 του έτη.

Ο χρυσός αθλητής που καταρρίπτει κάθε ρεκόρ

Όπως αναφέρει το wikipedia, μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει 5 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, 11 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 23 μετάλλια σε Παγκόσμια κύπελλα. Κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μινσκ 2019, και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον όρισε σημαιοφόρο στην τελετή λήξης των Αγώνων.

Είναι μέσα στην τριάδα παγκοσμίως των αθλητών που έχουν φέρει μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στα αγωνίσματα ταχύτητας αλλά και στα αγωνίσματα αντοχής ένα μοναδικό φαινόμενο για την αθλητική ιστορία Απ’ ό,τι φαίνεται δήλωσε συμμετοχή στο reality επιβίωσης με στόχο τον τελικό και κάτι μας λέει πως θα είναι... παιχνιδάκι για εκείνο.

Επιπλέον, βρίσκεται μέσα στην τριάδα παγκοσμίως των αθλητών που έχουν φέρει μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στα αγωνίσματα ταχύτητας όσο και στα αγωνίσματα αντοχής, ένα μοναδικό φαινόμενο για την αθλητική ιστορία.

Έχει στεφθεί Κυπελλούχος Κόσμου τις χρονιές 2011-2012 - 2018 - 2019 - 2020 ενώ το 2014-2015 και 2016-2017 κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Έχει δώσει το «παρών» 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008, στο Λονδίνο το 2012, στο Ρίο το 2016 και στο Τόκυο το 2020.

Τέλος, έχει κατακτήσει πάνω από 100 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατέχει 11 πανελλήνια ρεκόρ και βρίσκεται στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο scratch, στην 1η θέση στο αγώνισμα omnium και στην 3η θέση στον αγώνα βαθμών.

Volikakis.jpg

Ο Χρήστος Βολικάκης σε επαγγελαμτική φωτογράφιση πάνω στο διαγωνιστικό του ποδήλατο

Instagram / ch_volikakis

Ήταν ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας αθλητής για το 2019 στην Πανελλήνια ψηφοφορία του κοινού πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μπροστά από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Επιπλέον, ήταν 4ος στην Πανελλήνια ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

Έχει επίσης βραβευτεί ως ανερχόμενο ταλέντο από τον ΠΣΑΤ (Ένωση Ελληνικού Αθλητικού Τύπου).

Η ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό και ο έρωτας της ζωής του

Πέρα από την ποδηλασία όμως, την καρδιά του έχει κλέψει και το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς είναι Υποπλοίαρχος, αλλά και η σύζυγός του, Ελπίδα Μαυροειδή, με την οποία έχουν αποκτήσει και έναν γιο.

1704374280975-245744261-Volikakis.jpg

Ο Χρήστος Βολικάκης παίζοντας με τον γιο του

Instagram / ch_volikakis

Ο Χρήστος Βολικάκης λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για τον Άγιο Δομίνικο δήλωσε πως στο παιχνίδι είναι δεδομένο πως θα δυσκολευτεί καθώς θα βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του αλλά έχει έναν συγκεκριμένο στόχο.

«Είναι δύσκολο που αποχαιρέτησα την οικογένειά μου, δάκρυσα, αλλά το κάνω για το παιδί μου. Πάμε δυνατά, πάμε να ζήσουμε μια πολύ καλή εμπειρία».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved