Oscars 2018: Κέρδισε το Όσκαρ και το αποκεφάλισε παίζοντας γκολφ
Hollywood

Oscars 2018: Κέρδισε το Όσκαρ και το αποκεφάλισε παίζοντας γκολφ

Οι περισσότεροι νικητές των Βραβείων Όσκαρ προσέχουν το πολύτιμο αγαλματάκι τους σαν τα μάτια τους.

Και είναι πολύ λογικό. Αυτοί που καταφέρνουν να το κερδίσουν δεν θέλουν να τους πάθει κάτι. Όχι ότι είναι εύκολο να καταστραφεί. Τα χρυσά Oscars φτιάχνονται από μέταλλο, χαλκό και επιχρυσώνονται για να είναι τόσο λαμπερά και ανθεκτικά. Την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου όμως, τις χρονιές 1943-1945, η έλλειψη μετάλλων έκανε τους διοργανωτές να αναγκαστούν να τα κατασκευάσουν από γύψο.

Φυσικά εκείνα τα Όσκαρ δεν ήταν όπως αντιλαμβάνεστε ιδιαιτέρως γερά. Κι ένας από τους νικητές της εποχής στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Μιλάμε για τον Barry Fidzgerald που κέρδισε το 1945 ένα τέτοιο Oscar, γύψινο, για την ερμηνεία του στην ταινία «Going my way» και κατάφερε να το σπάσει.

Όλα έγιναν όταν ο δημοφιλής ηθοποιός θέλησε να «προβάρει» τα χτυπήματα που θα δώσει στο γήπεδο του γκολφ και κουνώντας το μπαστούνι του χτύπησε το Όσκαρ του και το… αποκεφάλισε!
Ευτυχώς για τον ίδιο η Ακαδημία μετά το τέλος του πολέμου έδωσε την ευκαιρία σε όσους είχαν κερδίσει στα χρόνια των γύψινων Oscars να τα αντικαταστήσουν με μεταλλικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved