Βίγκο Μόρτενσεν: Ετοιμάζει «Έγκλημα» στη Κνωσό
Hollywood

Βίγκο Μόρτενσεν: Ετοιμάζει «Έγκλημα» στη Κνωσό

Ο Βίγκο Μόρτενσεν θα εμπλακεί σε φόνο στη μινωική πόλη, μαζί με την Κίρστεν Ντανστ και τον Οσκαρ Αϊζαακ.

Αυτό βέβαια αν και εφόσον δώσει άδεια για το έργο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που θα συζητήσει το θέμα εντός των ημερών. Ο «φόνος» έχει ήδη γίνει, στο βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ «Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου». Τα γυρίσματα, όπως αναφέρει το "Έθνος" προβλέπεται να γίνουν στην Αθήνα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, σε όλα τα μέρη όπου πήγε η Χάισμιθ όταν είχε έρθει στη χώρα μας, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, συνοδευόμενη από μιαν ερωμένη της.

Η ιστορία

Εχοντας φύγει από τις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει να φυλακιστεί για απάτες, ο Τσέστερ ΜακΦάρλαντ κατέφυγε στην Ελλάδα με τη γοητευτική γυναίκα του, την Κολέτ. Και οι δύο προσπαθούν να έχουν το ύφος αθώων τουριστών στην Αθήνα. Μέχρι τη μέρα που στον πανικό του ο Τσέστερ σκοτώνει, χωρίς να το θέλει, έναν περίεργο αστυνομικό επιθεωρητή, στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Κίνγκ'ς Πάλας.

Ο Ράινταλ Κίνερ, αργόσχολος και άφραγκος, προσφέρεται να τους βοηθήσει. Ο Τσέστερ φοβάται πως θα τον εκβιάσει, αλλά ο Ράινταλ μοιάζει να ενδιαφέρεται κυρίως για τη γοητευτική κ. ΜακΦάρλαντ.

Με τον τρόπο αυτό οι τρεις θα βρεθούν δέσμιοι ο ένας του άλλου, σ' έναν αγώνα προς τον όλεθρο. Ολα αυτά συμβαίνουν με φόντο την Ελλάδα των αρχών του '60, ανάμεσα στο καφέ Μπραζίλιαν, το ξενοδοχείο Κίνγκ'ς Πάλας και τη Μεγάλη Βρεταννία, το Μουσείο Μπενάκη και τα φτηνοξενοδοχεία της Ομόνοιας, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο της Κρήτης και το Ανάκτορο της Κνωσού, που θα γίνει το ανατριχιαστικό σκηνικό ενός φόνου.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Χοσέιν Αμινί, υποψήφιος το 1997 για Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για τα «Φτερά της Αγάπης», σεναριογράφος του «Drive» και για πρώτη φορά εδώ και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved