Το νησί-φάντασμα όπου γυρίστηκε το «Skyfall»
Hollywood

Το νησί-φάντασμα όπου γυρίστηκε το «Skyfall»

Το νησί-φάντασμα στο οποίο πήγανε τον James Bond όταν τον… απήγαγαν στην ταινία Skyfall υπάρχει, είναι πραγματικό και έχει την δική του ιστορία.

Στην πραγματικότητα ονομάζεται Χασίμα που σημαίνει Νησί-Πολεμικό πλοίο. Το μέρος αυτό βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή έξω από την πόλη Ναγκασάκι και είναι ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά της Ιαπωνίας. Τα γυρίσματα της ταινίας βέβαια έγιναν σε ένα ακατοίκητο νησί στις ακτές του Μακάο, αλλά οι σκηνογράφοι το έκαναν να μοιάζει με το Χασίμα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας ήθελε να κάνει τα γυρίσματα πάνω στο Χασίμα, ωστόσο οι Αρχές της Ιαπωνίας δεν το επέτρεψαν καθαρά για λόγους ασφάλειας, αφού τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα.

Το 1887η εταιρεία Μιτσουμπίσι αγόρασε το νησί προκειμένου να στεγάσει εκεί τους εργάτες που θα δούλευαν στην εξόρυξη άνθρακα από τη θάλασσα. Το 1959 το Χασίμα γίνεται ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του πλανήτη, αφού στα 16 στρέμματα του στέγαζε 5.259 κατοίκους. Πάνω στο νησί είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με σχολείο, ιερούς χώρους, γυμναστήριο και αίθουσες ψυχαγωγίας. Το 1974 η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα ορυχεία της. Τα περισσότερα σημεία του νησιού είναι όπως ακριβώς τα άφησαν οι εργάτες πριν από τριάντα οκτώ χρόνια.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved