Επίσημη πρεμιέρα για την ταινία «Οι Άθλιοι»
Hollywood

Επίσημη πρεμιέρα για την ταινία «Οι Άθλιοι»

Η πολυαναμενόμενη, υποψήφια για 8 Όσκαρ και βραβευμένη με 3 Χρυσές Σφαίρεςταινία «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ έκανε πρεμιέρα χτες,Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την κινηματογραφική εταιρεία UIP, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τις εκδόσεις Λιβάνης η πρεμιέρα της υποψήφιας για 8 Όσκαρ (μεταξύ των οποίων: Καλύτερης ταινίας, Α' Ανδρικού ρόλου-Χιού Τζάκμαν, Β' Γυναικείου ρόλου- Αν Χάθαγουεϊ) και ήδη βραβευμένης με 3 Χρυσές Σφαίρες ταινίας της Universal Pictures ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ (LES MISÉRABLES), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρουσία πολλών εκλεκτών καλεσμένων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο.
Η Γενική Διευθύντρια της κινηματογραφικής εταιρείας UIP κα Μαριλίζα Τοτόμη υποδέχτηκε τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κο Παναγιώτη Πικραμμένο και τη σύζυγό του, τις κυρίες Ευγενία Μανωλίδου, Αγγελική Νικολούλη, Ρίτα Πικρού- Μωραϊτάκη, Έλγκα Νταϊφά, Παναγιώτα Λιβάνη, τον Σωτήρη Δανέζη, τον Προκόπη Δούκα, τους κριτικούς κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα, Γιάννη Ζουμπουλάκη, Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, τον Γιώργο Σατσίδη, τον κύριο και την κυρία Τσίτουρα και τον πάντα γοητευτικό Παναγιώτη Μπουγιούρη.
Η καινούργια ταινία σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Τομ Χούπερ (Ο Λόγος του Βασιλιά ) συνιστά μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του πολύ επιτυχημένου θεατρικού μιούζικαλ Οι Άθλιοι (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκώ) και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Χιού Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουεϊ, Αμάντα Σέιφριντ, Έντι Ρέντμαϊν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Σάσα Μπάρον Κοέν. Την απόδοση του λιμπρέτου στον υποτιτλισμό υπογράφει η Μαριάννα Τόλη με πολυετή εμπειρία στο μουσικό θέατρο και ιδιαίτερη ευαισθησία στη στιχουργική απόδοση.
Τα σχόλια μετά το πέρας της προβολής ήταν ενδεικτικά του πόσο πολύ συγκλόνισε το κοινό η μοναδική αυτή κινηματογραφική εμπειρία, καθώς και η αριστοτεχνική απόδοση του λιμπρέτου.
Η συνέχεια της βραδιάς δόθηκε με ένα after party στο φουαγιέ του Γαλλικού Ινστιτούτου με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν μπύρα Stella Artois και γαλλικά τυριά από το κατάστημα delicatessen Provence.
Η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved