Oscars 2015: Οι σταρ μας δίνουν τα προγνωστικά τους λίγες ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά
Hollywood

Oscars 2015: Οι σταρ μας δίνουν τα προγνωστικά τους λίγες ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά

Οι δικοί μας ηθοποιοί, όπως ο Νίκος Πουρσανίδης, ο Μιχάλης Μαρίνος και ο Πάνος Βλάχος λατρεύουν τις ταινίες, κάνουν τα δικά τους προγνωστικά για τα βραβεία Όσκαρ που δίνονται σε μερικές ώρες στο Χόλιγουντ και οι Έλληνες μπορούν να τα δουν από τα κανάλια Nova και Νοvacinema!

O Nίκος Πουρσανίδης αναφέρει στο 7 Mέρες TV: "Πιστεύω πως αυτές οι δύο κατηγορίες (καλύτερη ταινία και καλύτερη σκηνοθεσία) θα μοιραστούν ανάμεσα στον Ινιαρίτου με το «birdman» και τον Γουες Αντερσον με το «Ξενοδοχείο Grand Budapest». Το «birdman» είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες ται­νίες των τελευταίων χρόνων. Το «Ξενοδοχείο Grand Budapest », από την άλλη, είναι η πιο άρτια έκφανση του ταλέντου και της αισθητικής του Γουες Αντερσον. Αν αξίζει το Όσκαρ, το αξίζει γι' αυτή τη συγκεκριμένη ταινία. Πέρα από κάθε πρόγνωση, θα ήθελα να δω τη Ρόζαμουντ Πάικ να παίρ­νει το Όσκαρ. Είναι πολύ σπάνιο να είναι κάποιος υποψήφιος για ένα θρίλερ αλλά η ερμηνεία της είναι τόσο αποκαλυπτική, που πιστεύω πως μπορεί να της δώσει και το βραβείο. Όσο για τους άνδρες, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Στιβ Καρέλ και του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, αλλά αυτή τη φορά πι­στεύω πως θα το πάρει ο εξαιρετικός Μάικλ Κίτον. Το Χόλιγουντ πολλές φορές επιβραβεύει ηθοποιούς που για πολλά χρόνια δεν βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι επιστρέ­φουν με ένα ρόλο που θυμίζει τη ζωή τους. Με αυτόν το ρόλο ο Κίτον μας δείχνει ξανά πόσο καταπληκτικός ηθο­ποιός είναι. Συγκινητικός, πολύπλευρος κι αληθινός. Θα ήθελα να δω το «Nightcrawler» να κερδίζει για το πρωτότυπο σενάριο. Είναι μια πραγματικά μοναδική καιπρωτότυπη ιδέα και, πάλι, είναι ένα είδος ταινίας που σπάνια προτείνεται για Όσκαρ.Έχω παρευρεθεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχω γνωρίσει τον έναν από τους δύο καλλιτέχνες που ήθελα. Πρόκειται για το σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος είναι κι ένας από τους αγαπημένους μου. Ο άλλος είναι ο Κρίοτιαν Μπέιλ, που κατά την άποψη μου είναι ο πιο σημαντικός και πολύ­πλευρος ηθοποιός της γενιάς του".

Ο δε Μιχάλης Μαρίνος αναφέρει: "Ποντάρω στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest », παρότι δεν είναι από τα φα­βορί. Είναι μια σπουδαία ταινία, από αυτές που χαρακτηρίζονται οσκαρικές. Αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία οι καλές ταινίες είναι πολλές. Νομίζω ότι η νίκη θα παιχτεί ανάμεσα στο «Birdman» και το «Παιχνίδι
της μίμησης», με τον Ινιαρίτου να έχει το προβάδισμα. Στις γυναίκες είμαι ανάμεσα στη Μαριόν Κοτιγιάρ και τη Ριζ Γουί­δερσπουν, χωρίς φυσικά να παραβλέπω τα βραβεία που έχει ήδη πάρει η Τζούλιαν Μουρ. Στους άνδρες θεωρώ ότι είναι η στιγμή για τον Μάικλ Κίτον, ο οποίος έκανε ένα μοναδικό comeback με το «Βirdman». Μου άρεσε το «Βirdman». Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ταινία. Όποιον κι αν γνώριζα, θα ήμουν τυχερός. Ένας σκηνοθέτης πουμου αρέσει πολύ και θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ο Γούντι 'Άλεν.

Τέλος, ο Πάνος Βλάχος δηλώνει: "Πιστεύω ότι το «Βirdman» θα κερδίσει. Τη βρήκα εξωφρενικά καλή ταινία. Την είδα απροετοίμστος και ενθουσιάστηκα. Νομίζω ότι ο Ινιαρίτου έχει το προβάδισμα. Τα πλάνα της ταινίας ήταν αριστουργηματικά. Στις γυναίκες, μου αρέσει η Μαριόν Κοτιγιάρ, παρότι έχει ήδη πάρει Όσκαρ. Στους άνδρες, δεν ενθουσιάστηκα πολύ με τη «Θεωρία των πάντων» και τον Έντι Ρεντμέιν, παρότι έχει πάρει μέχρι στιγμής αρκετά βραβεία. Ήταν μεν ωραία η προσέγγιση του, αλλά είναι λίγο κλισέ στο Χόλιγουντ να δίνουν υποψηφιότητα σε ρόλους που έχουν γραφικότητα. Προτιμώ τον Μάικλ Κίτον για το «Birdman». Θα πόνταρα στο «Μεγαλώνοντας» γιατί ο Λινκλέιτερ έγραψε ένα σενάριο με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Όταν έχεις ένα βάθος χρόνου δώδεκα ετών για να ολοκληρώσεις μια ταινία, αξίζεις ένα βραβείο. Αν είχα πέντε λεπτά καιρό για να κουβεντιάσω, θα διάλεγα τον Ινιαρίτου και τον Αλμοδόβάρ. Γι' αυ­τούς τους δύο θα έκανα άνετα ένα ταξίδι στη χώρα τους για να τους δώσω ένα βιογραφικό και θα προσπα­θούσα να
μιλήσω τη γλώσσα τους"!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved