Όσκαρ 2015: Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων! (Φωτό)
Hollywood

Όσκαρ 2015: Αυτοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων! (Φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η οργάνωση της βραδιάς απονομής των χρυσών αγαλματιδίων της Ακαδημίας των Όσκαρ, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας με το κόκκινο χαλί να βγαίνει για ακόμα μία φορά νικητής στις εντυπώσεις.

Η φετινή απονομή των βραβείων είχε ένα παραπάνω λόγο να διαφέρει από όλες τις προηγούμενες αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης των νικητών, πλην ελαχίστων κατηγοριών, το σασπένς και η αγωνία χτυπούσαν κόκκινο αφού δεν υπήρχαν ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ. Οι πρώτες εντυπώσεις; Ένας "χλιαρός" παρουσιαστής αφού ο Neil Patrick Harris δεν κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όπως έκανε πέρυσι η Ellen DeGeneres, μία σχετικά ήρεμη βραδιά χωρίς απρόοπτα και μία και μοναδική νικήτρια, η ταινία Birdman που κατέκτησε τα πιο σημαντικά Όσκαρ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα όσα συνέβησαν αυτή τη μαγική βραδιά...

Η πρώτη απονομή έγινε για τον Β' αντρικό ρόλο και το χρυσό αγαλματίδιο πήρε ο Τζ.Κ. Σίμονς για την ταινία Χωρίς Μέτρο. Κέρδισε τους υποψηφίους του Ίθαν Χοκ για την ταινία Μεγαλώνοντας, τον Ρόμπερτ Ντιβάλ για την ταινία Ο Δικαστής, τον Έντουαρντ Νόρτον για το Birdman και τον Μαρκ Ράφαλο για την ταινία Foxcatcher

Όσκαρ καλύτερων κουστουμιών πήρε η Μιλένα Κανονέρο για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest.

Όσκαρ καλύτερου Μακιγιάζ πήραν οι Φράνσις Χάνον και Μαρκ Κούλιερ για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest.

Η Πολωνική ταινία Ida κατέκτησε το βραβείο Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ.

Χρυσό αγαλματίδιο για Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους κατέκτησε Crisis Hotline: Veterans Press 1

Το «The Phone Call» πήρε το Όσκαρ στην κατηγορία Ταινία μικρού μήκους. Το Όσκαρ Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου απένειμε ο Jared Letto στην Patricia Arquette για την ερμηνεία της στην ταινία «Μεγαλώνοντας».

Η ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια έβγαλε έναν πολύ συγκινητικό λόγο για τα δικαιώματα των γυναικών επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να είναι τα ίδια με εκείνα των ανδρών, σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ακόμα, όπως τόνισε η ίδια, δεν ισχύει.

Το Όσκαρ καλύτερου ηχητικού μιξάζ κέρδισε το Whiplash ενώ το χρυσό αγαλματίδιο για την κατηγορία Καλύτερου ηχητικού μοντάζ πήρε η ταινία Ελεύθερος Σκοπευτής.

Το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων κατέκτησε το Feast.

Το χρυσό αγαλματίδιο για τα Οπτικά Εφέ κατέκτησε το Interstellar.

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων πήγε στο Big Hero 6.

Το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη Φωτογραφία πήγε στο Birdman.

Το Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ πήρε το Whiplash. Το Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ κατέκτησε το Citizen 4.

Το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού κατέκτησε το «Glory» από την ταινία Selma.

Το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου πήγε στην ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης» (Immitation Game).

Το Όσκαρ Πρωτότυπου σεναρίου πήρε η ταινία Birdman ενώ Όσκαρ καλύτερης Μουσικής Επένδυσης κατέκτησε ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς η Julianne Moore η οποία κατέκτησε το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου ρόλου ενώ το Όσκαρ για τον Πρώτο Αντρικό ρόλο κατέκτησε ο Eddie Redmayne για την ερμηνεία του στην ταινία Η Θεωρία των Πάντων (Theory Of Everything), στο ρόλο του Στίβεν Χόκινγκ.

To Όσκαρ Σκηνοθεσίας κατέκτησε ο Μεξικανός Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιαρίτου για την ταινία Birdman. To Birdman αποδείχτηκε ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Όσκαρ αφού κατέκτησε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved