Alexander Desplat: «Νιώθω Έλληνας. Μου είναι πολύ εύκολο να γίνομαι κομμάτι του κόσμου εδώ»
Hollywood

Alexander Desplat: «Νιώθω Έλληνας. Μου είναι πολύ εύκολο να γίνομαι κομμάτι του κόσμου εδώ»

O Alexander Desplat είναι ο Έλληνας που κέρδισε Όσκαρ και φώναξε μέσα στην αίθουσα του Kodak Theater «Ζήτω η Ελλάδα!»


- Τι γνωρίζεις για τον ελληνικό κινηματογράφο;
«Έχω χάσει λίγο την επαφή μου τα τελευταία χρόνια, όμω5 αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θαυμάζω μεγάλουχ σκηνοθέτεχ όπω$ ο Αγγελόπουλος ο Κακογιάννης και ο Γαβράς» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
-Πώς νιώθεις όταν έρχεσαι στην Ελλάδα;
«Νιώθω Έλληνας. Και νομίζω ότι μου είναι πολύ εύκολο να γίνομαι κομμάτι του κόσμου εδώ. Επίσης, παρατηρώ τις αλλαγές που γίνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δυστυχώς σβήνουν πράγματα που θυμάμαι από παλιά. Πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδόν μία δεκαετία, που είχα να επισκεφτώ την Ελλάδα, καθώς δεν είχαμε κάποιο σπίτι εδώ. Όταν λοιπόν, μετά από καιρό, ήρθα ξανά στην πατρίδα, πήγα στο Παλαιό Φάληρο να βρω κάποια ζαχαροπλαστεία που θυμόμουν και είχαν πλέον εξαφανιστεί και τη θέση τους είχαν πάρει μεγάλα κτίρια. Είναι καλό που εκσυγχρονίζεται η πόλη, αλλά με στενοχωρεί και λίγο γιατί νιώθω ότι κάποιες εικόνες που είχα από παιδί θα είναι πλέον μόνο αναμνήσεις. Ευτυχώς νιώθω ότι κάποια πράγματα είναι και θα είναι πάντα εκεί.»
-Ποιες είναι οι πιο δυνατές αναμνήσεις σου από την Ελλάδα;
«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα ήταν να πάρω κουλούρι γιατί ήταν κάτι που έκανα ως παιδί όταν πηγαίναμε στην παραλία και μου έχει μείνει πολύ έντονα στο μυαλό.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved