Angelina Jolie: Το σπαρακτικό της κείμενο μετά την αφαίρεση των ωοθηκών
Hollywood

Angelina Jolie: Το σπαρακτικό της κείμενο μετά την αφαίρεση των ωοθηκών

Μετά την προληπτική διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια για να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, η Αντζελίνα Τζολί προχώρησε και σε αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων.

Η ηθοποιός μ' ένα συγκλονιστικό κείμενο στην εφημερίδα «New York Times» εξομολογείται ότι προγραμμάτιζε την αφαίρεση των ωοθηκών της από τότε που έκανε την διπλή μαστεκτομή, καθώς είχε 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% από καρκίνο των ωοθηκών.

Η ίδια αναφέρει: «Είναι μια επέμβαση λιγότερο σύνθετη από την μαστεκτομή, αλλά με σοβαρές επιπτώσεις. Βάζει μια γυναίκα σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση. Έτσι, προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά και συναισθηματικά, συζητούσα τις πιθανότητες με τους γιατρούς, έκανα έρευνες για εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους και κατέγραφα τις ορμόνες μου, για πιθανά υποκατάστατα των οιστρογόνων ή της προγεστερόνης. Αλλά ένιωθα πως έχω ακόμα χρόνο για να κάνω την επέμβαση» και προσθέτει: «πριν από δυο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Μου είπε ότι η CA-125 είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεΐνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Όμως μου είπε πως έχουν ανέβει οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ηθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη, να είμαι δυνατή, να σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να ανησυχώ, πως θα ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να μεγαλώσω τα εγγόνια μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία που έφτασε με αεροπλάνο σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις τόση διαύγεια».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232100