Benicio Del Toro: «To σινεµά είναι µία ψυχαναλυτική διαδικασία»
Hollywood

Benicio Del Toro: «To σινεµά είναι µία ψυχαναλυτική διαδικασία»

Για τα ρίσκα που παίρνει στον κινηματογράφο, για το πόσο καλό του κάνει ψυχικά η ενασχόλησή του με αυτόν αλλά και για την ταινία εκείνη που τον έπεισε πως θα γινόταν ηθοποιός μιλάει ο Benicio Del Toro...

Πάντα επιλέγετε προκλητικούς ρόλους. Σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα; Ή όσο µεγαλώνετε και η καριέρα σας αποκτά άλλη βαρύτητα πιστεύετε ότι θα κινηθείτε σε πιο ασφαλείς επιλογές;

«Πάντα θα παίρνω ρίσκα. Έτσι κι αλλιώς είναι ρίσκο να στέκεσαι µπροστά από µία ανοιχτή κάµερα. Εκτίθεσαι. Πρώτα απ' όλα απέναντι στον εαυτό σου - τα κατάφερες, απέτυχες, έβγαλες αυτό που ήθελες; Μετά, σε βλέπουν εκατοµµύρια µάτια. Σε κρίνουν. Οπότε είναι καλύτερο να παίρνεις ρίσκα και να εξελίσσεσαι, να δοκιµάζεσαι στα δύσκολα, να προχωράς. Παρά να καταφεύγεις σε ευκολίες και τελικά να διαπιστώνεις ότι δεν γλίτωσες την κριτική. Πάντα σε κάποιους δεν θα αρέσεις...».

Μοιάζει το σινεµά να είναι η ψυχοθεραπεία σας...

«To σινεµά είναι µία ψυχαναλυτική διαδικασία. Ως ηθοποιός ψάχνεις µέσα σου για να βρεις κατανόηση για τους ρόλους που παίζεις. Ρωτάς όλα αυτά τα «γιατί» για να καταλάβεις τους ήρωές σου, να τους πλησιάσεις. Αλλά και το κοινό θεωρώ ότι πηγαίνει στο σινεµά για ψυχανάλυση. Κάθε θεατής µπαίνει στις ζωές άλλων ανθρώπων και ψάχνει πού στέκεται ο ίδιος απέναντί τους. Τον εαυτό µας ψάχνουµε µέσα στις ταινίες».

Θυµάστε σε ποια ταινία βρήκατε εσείς τον εαυτό σας;

«Ναι φυσικά. O «Πεταλούδας» µε τον Στιβ ΜακΚουίν και τον Dustin Hoffman. Θυµάµαι να ανατινάζεται το κεφάλι µου βλέποντας αυτή την ταινία. Να καταλαβαίνω τι σηµαίνει να νιώθεις συνεχώς εγκλωβισµένος και να µη µπορείς να ξεφύγεις. Αισθανόµουν το ίδιο τότε και η ταινία µε βοήθησε να καταλάβω. Νοµίζω ότι παρακολουθώντας τις ερµηνείες του ΜακΚουίν και του Χόφµαν κατάλαβα ότι θα γίνω ηθοποιός».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved