Benicio Del Toro: «Ποτέ δεν αγόρασα το παραµύθι του σταρ»
Hollywood

Benicio Del Toro: «Ποτέ δεν αγόρασα το παραµύθι του σταρ»

Για τον ομορφότερο ρόλο της ζωής του, αυτόν του πατέρα του για την μοναχοκόρη του, μιλάει ο Benicio Del Toro ο οποίος παραδέχεται πως ποτέ δεν θέλησε να γίνει σταρ, ούτε κυνήγησε το... σελοφάν που συνήθως τους καλύπτει.

Σας έχει κερδίσει και το εµπορικό Χόλιγουντ πάντως. Εσείς τι προτιµάτε, πού νιώθετε περισσότερο ότι κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει: σε ένα blockbuster ή σε µία indie ταινία;

«Έχτισα µία καριέρα πάνω σε ανεξάρτητες ταινίες. Όµως πρέπει να είµαστε ειλικρινείς: δεν σηµαίνει ότι µία ανεξάρτητη ταινία έχει απαραίτητα όραµα - δεν είναι όλες οι indie καλές ταινίες. Ούτε όλες οι εµπορικές ταινίες των στούντιο είναι αρπαχτές. Υπάρχουν blockbuster αριστουργήµατα. Απλά οι εµπορικές ταινίες θέλουν να ικανοποιήσουν ένα ευρύ κοινό - κοιτούν στοιχεία, στατιστικά, δηµογραφικά. Αυτό είναι πάντα πρόβληµα: δεν µπορείς να αφήσεις καλλιτεχνικό στίγµα, ικανοποιώντας όλο τον κόσµο. Για εµένα πάντα καταλήγει στο όραµα του σκηνοθέτη. Αν ο σκηνοθέτης έχει την προσωπικότητα να υπερασπιστεί το ξεκάθαρο όραµά του απέναντι στους κουστουµαρισµένους των στούντιο, είµαστε σε καλό δρόµο».

Οπότε για να εµπλακείτε σε µία ταινία πρέπει πρώτα απ' όλα να σας ιντριγκάρει ο σκηνοθέτης...

«Ναι, ο δηµιουργός είναι για εµένα το νούµερο ένα. Ένας σκηνοθέτης που θαυµάζω µπορεί να µου προτείνει να κάνω οτιδήποτε. Θα το κάνω. Για τον Τέρενς Μάλικ θα διάβαζα και τον τηλεφωνικό κατάλογο. Επίσης, δίνω µεγάλη σηµασία στην αυθεντικότητα. Θέλω να διαβάζω ένα σενάριο και να νιώθω πόσο σηµαντική είναι αυτή η ταινία - πόσο διαφορετική, πόσο διευρύνει το µυαλό µου και την αντίληψη των θεατών. ∆εν θέλω να διαβάζω σενάρια και να σκέφτοµαι «α, αυτό µοιάζει µε την τάδε ή τη δείνα ταινία». Θέλω αυθεντικότητα».

Και πώς αντιµετωπίζετε την αντανάκλασή σας στον χολιγουντιανό καθρέφτη; Πώς χειρίζεστε τη δηµοσιότητα;

«Είµαι πολύ χαµηλών τόνων άνθρωπος. Ποτέ δεν αγόρασα το παραµύθι του σταρ. Ποτέ δεν µε ενδιέφερε. Το απέφυγα όσο µπορούσα. Σήµερα είµαι πατέρας. Αυτό µε χαρακτηρίζει κάθε ηµέρα, όχι η δουλειά µου. Βλέπω την κόρη µου να µεγαλώνει και σκέφτοµαι µπροστά. Τι πρέπει να κάνω για να είναι ασφαλής, ευτυχισµένη. Να νιώθει περήφανη για τον µπαµπά της».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved