Robbie Williams: «Ξέρω τον Yianni, τον Ντέµη Ρούσσο και τη Νάνα Μούσχουρη»
Hollywood

Robbie Williams: «Ξέρω τον Yianni, τον Ντέµη Ρούσσο και τη Νάνα Μούσχουρη»

Μπορεί ο Robbie Williams να είναι ένας από τους πιο διάσημους ποπ σταρ του κόσμου, όμως δεν σημαίνει ότι ο ίδιος δεν ασχολείται και με άλλα είδη μουσικής ή δεν γνωρίζει κορυφαίους ερμηνευτές και δημιουργούς παγκοσμίως. Ακόμα και Έλληνες...

Την ώρα που συνθέτεις ένα τραγούδι, έχεις τους ακροατές και τις επιθυµίες τους κατά νου ή η διαδικασία αυτή αποτελεί µια απολύτως προσωπική ανάγκη έκφρασης;

«Παλαιότερα έγραφα απλώς επειδή... έγραφα. Μου έλεγαν «γράψε γι’ αυτά που ξέρεις» κι εγώ ένιωθα ότι ήξερα πολύ λίγα πέρα από τη µικροσκοπική µου εµπειρία στον πλανήτη. ∆εν ένιωθα έξυπνος σχετικά µε τίποτα, είχα µόνο τις εµπειρίες από τη ζωή µου, οπότε έλεγα «ΟΚ, θα γράψω γι’ αυτές». Οι επιτυχίες σχεδόν έγιναν από µόνες τους και εξακολούθησαν να έρχονται η µία πίσω από την άλλη - υπήρξα τυχερός σε αυτό. Όµως, αυτήν ακριβώς την εποχή ο προσανατολισµός µου είναι να γράψω ένα hit, κάτι που θα ακουστεί στο ραδιόφωνο και θα αρέσει σε πολλούς».

Υπάρχει συγκεκριµένη ταυτότητα στη µουσική του 21ου αιώνα, όπως υπήρχε στα 60s, στα 70s, στα 80s;

«Έχω σταµατήσει να ακούω ποπ µουσική, έχω πάψει να αγοράζω δίσκους εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω ότι η φύση της µουσικής είναι κυκλική και αυτά που ακούγονται τώρα στο ραδιόφωνο θυµίζουν το ’91 και το ’92, µου είναι οικεία και µου αρέσουν. ∆εν ξέρω αν υπάρχει ένα όνοµα για τη σηµερινή µουσική, αν έχει µια δική της ταυτότητα... Ούτε τα 90s είχαν, νοµίζω, δική τους ταυτότητα. Η µεγάλη επανάσταση και οι ρίζες για τα ακούσµατα του σήµερα βρίσκονται στα 60s. Εκεί ήταν η αρχή των πάντων».

Υπάρχουν Ελληνες συνθέτες ή τραγουδιστές που σου αρέσουν;

«Ξέρω τον Yianni, τον Ντέμη Ρούσσο και τη Νανά Μούσχουρη . Οι δύο τελευταίοι ήταν, άλλωστε, µύθοι στη δεκαετία του ’70».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved