Matt Damon: «Ο μοναδικός δισταγμός μου για τον ρόλο μου στη «Διάσωση» ήταν...»
Hollywood

Matt Damon: «Ο μοναδικός δισταγμός μου για τον ρόλο μου στη «Διάσωση» ήταν...»

Τους λόγους που αρχικά είχε ενδοιασμούς για το αν θα έπρεπε ή όχι να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Η διάσωση» που παίζεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους, αποκαλύπτει ο Matt Damon.

Είχατε κάποια επιφύλαξη να φορέσετε και πάλι τη φόρµα του αστροναύτη;
«Μεγάλη, ξέρω τι εννοείτε. Το cameo µου στο Interstellar. Ήταν το πρώτο που σκέφτηκα και ο µοναδικός δισταγµός µου: θα ξαναπαίξω έναν τύπο που έχει ξεµείνει σ’ έναν πλανήτη στο διάστηµα; Ακούγεται αστείο. Όµως, ο Ρίντλεϊ (σ.σ. Σκοτ) ήταν απόλυτος: «Οι δύο ταινίες δεν έχουν καµία σχέση, πίστεψέ µε». Και τον πίστεψα. Έχει αυτό τον ενθουσιασµό, αυτό το πάθος, αυτός ο άνθρωπος. Είναι ευλογία να δουλεύεις µαζί του. Σε παρασύρει, δίνεις και το παραπάνω σου».
Ποια ήταν η µεγαλύτερη πρόκληση αυτού του κινηµατογραφικού χαρακτήρα;
«Μου άρεσε πολύ ο Άντι, ο ήρωάς µου. Τόσο στο βιβλίο όσο και στο σενάριο, έχει ένα διαολεµένο χιούµορ που το διατηρεί και στις πιο επίφοβες καταστάσεις, ακόµα κι όταν κινδυνεύει ή χάνει την πίστη του ότι θα επιβιώσει. Όταν διάβασα το σενάριο, έσκασα στα γέλια σε πάρα πολλά σηµεία, διαπιστώνοντας ότι αυτός είµαι εγώ. Αναγνώρισα αυτό το χιούµορ, το έχω κι εγώ στη ζωή µου. Η πρόκληση τώρα είναι να δώσεις τον σωστό τόνο. Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή, τα επιστηµονικά της δεδοµένα σαφή και ελεγµένα, ο ήρωας ένας µανιώδης, εξαιρετικός επιστήµονας. Το χιούµορ δίνει δίοδο εκτόνωσης στο σενάριο, το κρατάει ανάλαφρο και διασκεδαστικό - διαφορετικά η ταινία θα ήταν βαριά κι ασήκωτη. Οµως η ένταση, η σοβαρότητα και το σασπένς δεν συµβιβάζονται. Υπάρχουν. Οπότε το χιούµορ είναι δείγµα ευφυΐας του τύπου. Στην ουσία η ταινία είναι ένα ερωτικό γράµµα στην επιστήµη και την ανθρώπινη ικανότητα».
Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς αυτή την κωµική διάσταση.
«Εντελώς! Η ταινία που είχα στο µυαλό µου και πιστεύω ότι βάζει τον θεατή σε αυτή την ένταση ήταν το Touching the Void και αυτή µελέτησα µαζί µε τον Ρίντλεϊ. Γιατί ο κεντρικός άξονας είναι η αναµέτρηση του ανθρώπου µε τη φύση, το σύµπαν, τον εαυτό του. Οµως η «∆ιάσωση», τόσο ως βιβλίο όσο και ως ταινία, προσεγγίζει τα υπαρξιακά ερωτήµατα και το σασπένς µε κωµικές νότες. Η κωµωδία πολλές φορές, όµως, λέει τα σοβαρότερα πράγµατα».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved