Hugh Jackman: «Από παιδί ονειρευόμουν ότι κάποια μέρα θα μπορούσα να πετάξω»
Hollywood

Hugh Jackman: «Από παιδί ονειρευόμουν ότι κάποια μέρα θα μπορούσα να πετάξω»

Για την εντελώς διαφορετική... απόδοση του Μαυρογένη μιλά ο Hugh Jackman, για το πώς συνδέεται ο ίδιος με τον Πίτερ Παν...

Όταν ακούμε για τον Μαυρογένη έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα στο μυαλό μας. Ο δικός σας είναι σαν να έχει ξεφύγει από graphic novel...

«Εμένα μου θυμίζει κάτι αναγεννησιακό από Μαρία Αντουανέτα μέσα στα μαύρα υφάσματα του, τις περούκες και τα κοσμήματα. Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εγώ τον είχα έτσι στο μυαλό μου, αλλά ύστερα από αρκετές συζητήσεις με τον σκηνοθέτη, συμφωνήσαμε ότι ο κόσμος του Πίτερ Παν δεν έπρεπε να είναι αυτός, που μας έχει μείνει στο μυαλό από παλιότερες ταινίες».

Συμμετείχατε κι εσείς σ’ αυτόν τον σχεδιασμό;

«Ναι, αλλά με τον αντίθετο τρόπο. Όταν συνάντησα τον Τζο (σ.ο.: Ράτι) είχα στο μυαλό μου εικόνες βγαλμένες από τα βιβλία, που διάβαζα στα παιδιά μου, με έναν τρομακτικό πειρατή, που έβαζε φωτιά στη γενειάδα του για να τρομάζει τον κόσμο. Επέμεινα πολύ στις απόψεις μου να μοιάζω με τον κλασικό Μαυρογένη, μέχρι που είδα μια σειρά από φωτογραφίες που είχε μαζέψει ο Τζο από διάφορες φυλές ανά τον κόσμο. Όλοι οι άνθρωποι στις φωτογραφίες ήταν σαν να είχαν βγει από παραμύθι και έμοιαζαν τελείως ταιριαστοί με το περιβάλλον, που θέλαμε να στήσουμε».

Τι σας συνδέει με τον μύθο του Πίτερ Παν;

«Ό,τι συνδέει και τους περισσότερους ηθοποιούς: η επιθυμία να μη μεγαλώσουμε ποτέ, να είμαστε παραδείγματα προς μίμηση, να πετάμε. Το να πετάς σου δίνει τη μεγαλύτερη ελευθερία. Από παιδί ονειρευόμουν ότι κάποια μέρα θα μπορούσα να πετάξω, να αποδράσω από την καθημερινότητα... και αυτό μάγευε...».

Δε σας τρομάζουν τα ύψη;

«Καθόλου».

Ούτε τα... βάθη;

«Ούτε. Μου αρέσει πολύ να κολυμπάω...».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved