Αποστολή βοήθειας για την Unicef
Hollywood

Αποστολή βοήθειας για την Unicef

Μια από τις ευχές της Έμα Μπάντον για τη νέα χρονιά είναι όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν σ' ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον. 

«Μου ραγίζει την καρδιά να ξέρω τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν καθημερινά κάποια παιδιά», λέει η πρώην Spice Girl και πρέσβειρα της Unicef, μητέρα δύο παιδιών. «Ενώ ο οργανισμός με είχε ενημερώσει ότι το 2014 ήταν η πιο επικίνδυνη χρονιά για τα παιδιά μέχρι σήμερα, καθ' όλη τη διάρκεια του 2015 μου έστελνε μελέτες και στατιστικά στοιχεία που έδειχναν ότι και φέτος εκατομμύρια παιδιά οε όλο τον κόσμο υπέφεραν και απηύθυναν πολλές εκκλήσεις για βοήθεια, ον οποίες δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας», επισημαίνει. "Όταν ανακοινώνεται μια επείγουσα κατάσταση, είναι σαν ο κόσμος των παιδιών να αναποδογυρίζει.

Γι' αυτό και η Unicef δημιούργησε την καμπάνια Worls Upside Down για την οποία οι πρέσβεις της, ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς, οι ηθοποιοί Γιούαν ΜακΓκρέ-γκορ, Μάικλ Σιν, Έντι Λιζαρντ και Τομ Χίντλεστον, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισόβιο μέλος της Βουλής των Λόρδων, βαρόνη Λόρενς του Κλάρεντυν και η Έμα Μπάντον ένωσαν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά και πραγματοποίησαν αυτή τη συμβολική φωτογράφιση. Οι πρέσβεις συνήθως απαθανατίζονται στο πεδίο δράσης, όπου προσφέρουν τη βοήθεια τους σε θύματα πολέμων ή φυσικών καταστροφών. Αυτή τη φορά, όμως, φωτογραφήθηκαν εκεί απ’ όπου ξεκινά η απάντηση στην έκκληση βοήθειας: σε μια από τις αποθήκες του οργανισμού, όπου συγκεντρώνονται οι πολύτιμες προμήθειες που μπορούν να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του κόσμου μέσα σε 48 ώρες, «Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε τι δώρα να κάνουμε στα παιδιά μας και σ' αυτές τις αποθήκες υπάρχουν αμέτρητα πακέτα που περιμένουν να παραδοθούν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη», λέει η Έμα. «Ποτέ άλλοτε τα παιδιά δεν είχαν έρθει αντιμέτωπα με τόση καταστροφή και τόσους πολέμους», συμπληρώνει ο Ρόμπι Γουίλιαμς.

Φέτος, ο σεισμός στο Νεπάλ και η επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έφεραν και τα παιδιά αντιμέτωπα με τον κίνδυνο, συν αυτόν που αντιμετωπίζουν με το μεταναστευτικό ζήτημα και τις διαμάχες στη Συρία. Προσφέροντας βοήθεια, η ΙΙηϊορί" προμηθεύει τα παιδιά του κόσμου με κουβέρτες, εμβόλια, εμφιαλωμένο νερό και το λεγόμενο «Σχολείο σ' ένα κουτί», που όπως λέει ο Ρόμπι Γουίλιαμς «Πραγματικά περιέχει ό,τι χρειάζεται για να διδαχθούν 40 μαθητές - τετράδια και στυλό, χάρακες, βιβλιαράκια, χάρτες, φορητούς μαυροπίνακες και κιμωλίες».

«Το σχολείο προσφέρει μια αίσθηση κανονικότητας στα παιδιά που έχουν επιβιώσει από μια φυσική καταστροφή», προσθέτει ο πατέρας δύο παιδιών και πρέσβης της Unicef από το 2001. Ο Γιουαν ΜακΓκρέγκορ από την πλευρά του, πατέρας τεσσάρων παιδιών και πρέσβης της Unicef από το 2004, λέει ότι έμεινε έκπληκτος από την αφοσίωση των εργαζομένων του οργανισμού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Νεπάλ, το 2011.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις φρικτές εμπειρίες που έχουν ζήσει αυτά τα παιδιά, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε ώστε να μην εμπλακούν σε κάποια άλλη καταστροφή, αλλά και να τους παρέχουμε αυτονόητες και αναγκαίες προμήθειες, όπως πόσιμο νερό», λέει, ενώ ο Μάικλ Σιν συνεχίζει με το απόλυτο μήνυμα των Χριστουγέννων: «Ανεξαρτήτως των πολιτικών καταστάσεων, η Unicef δίνει στα παιδιά του κόσμου μια ευκαιρία στην ασφάλεια, στο παιχνίδι, στην περίθαλψη, στη σίτιση, αλλά και στην ένδυση για την αντιμετώπιση του δύσκολου χειμώνα που έρχεται».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved