352.000 ευρώ για την καρέκλα της Τζοάν Κ. Ρόουλινγκ όταν δημιούργησε τον Χάρι Πότερ
Hollywood

352.000 ευρώ για την καρέκλα της Τζοάν Κ. Ρόουλινγκ όταν δημιούργησε τον Χάρι Πότερ

Πωλήθηκε η καρέκλα την συγγραφέας Τζοάν Κ. Ρόουλινγκ (JK Rowling), στην οποία καθόταν όταν έγραψε τα δύο πρώτα βιβλία του Χάρι Πότερ. 

Το προσωπικό αντικείμενο της συγγραφέας πλειοδοτήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, για το ποσό των 352.000 ευρώ (400.000 δολάρια). Είναι ένα κομμάτι του 1930, και μια από τις τέσσερις καρέκλες που η βρετανή συγγραφέας πήρε δωρεάν από την Σκωτία, πριν γίνει γνωστή. Η Ρόουλινγκ αρχικά δώρισε το κομμάτι για φιλανθρωπικό σκοπό το 2002.
Η καρέκλα έχει πάνω της γραμμένη τη φράση «καθόμουν σε αυτή την καρέκλα όταν έγραφα τον Χάρι Πότερ. Μπορεί να μην την βρίσκεις όμορφη, αλλά μην κρίνεις μόνο από ότι βλέπεις».
«Μου είχαν δοθεί τέσσερις καρέκλες το 1995, για να συμπληρώσω την τραπεζαρία μου» γράφει η ίδια σε επιστολή για τη δημοπρασία. «Μια από αυτές, τελικά βρήκε τη θέση της μπροστά στη γραφομηχανή μου. Με στήριζε όταν έγραφα τη Φιλοσοφική Λίθο και την Κάμαρα με τα Μυστικά. Λυπάμαι που την αποχωρίζομαι, όμως η πλάτη μου δεν λυπάται καθόλου». Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved