Terry Dougas: Οι γκάνγκστερς και η γνωριμία με τον Σκορτσέζε
Hollywood

Terry Dougas: Οι γκάνγκστερς και η γνωριμία με τον Σκορτσέζε

Η πρώτη δουλειά του Terry Dougas ήταν σε βιντεοκλίπ συγκροτημάτων, των οποίων τα μέλη ανήκαν σε… συμμορίες.

«Στα πρώτα μου βήματα δούλεψα ως βοηθός παραγωγής των βιντεοκλίπ σε gangster rap συγκροτήματα. Τα γυρίσματα γίνονταν σε κακόφημες γειτονιές και τα μέλη των συγκροτημάτων ήταν γκάγκστερ με όπλα. Ήταν ένα δύσκολο και επικίνδυνο περιβάλλον, αλλά ούτε με απείλησαν ούτε μου φέρθηκαν άσχημα, γιατί η υπεύθυνη παραγωγής ήξερε να τους κοντρολάρει. Αν και ήταν μέλη συμμοριών, ήταν πολύ επαγγελματίες την ώρα του γυρίσματος, γιατί λάτρευαν τη μουσική, και μάλιστα πολλές φορές κάναμε πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές συζητήσεις» τόνισε στο People.

-Πώς μπήκε στη ζωή σου ο σπουδαίος σκηνοθέτης Martin Scorsese;

«Ήταν μια εποχή που βομβάρδιζα καθημερινά με τηλέφωνα την Barbara De Fina, την πρώην σύζυγο και παραγωγό του Martin Scorsese, και της ζητούσα να μου δώσει μια ευκαιρία. Της έλεγα ότι μπορεί να είμαι νέος και σχετικά άπειρος, αλλά έχω πάθος και πείσμα για να ασχοληθώ με την κινηματογραφική παραγωγή. Μετά από περισσότερα από δέκα τηλεφωνήματα, δέχτηκε να με δει. Συναντηθήκαμε και τελικά κάναμε μαζί μια ταινία, Τον Υπνωτιστή. Η συνεργασία μας πήγε καλά και έπειτα με σύστησε στον Scorsese. Έτσι, βρέθηκα ως παραγωγός στις Νύφες, την ταινία του Παντελή Βούλγαρη, όπου έχει ενεργό ρόλο ο Scorcese.»

-Τι έχεις «κλέψει» από τον Scorsese;

«Είναι πραγματικός δάσκαλος. Έχει μια απίστευτη ματιά. Mπορεί να δημιουργήσει όσα κανείς άλλος δεν μπορεί να φανταστεί. Θα σου πω ένα παράδειγμα: Αν στις πρόβες υπάρχει κάποια αδύναμη σκηνή, αλλά δεν μπορείς να εντοπίσεις πώς μπορείς να την αλλάξεις, εκείνος όχι μόνο θα βρει τη λύση αλλά και θα την απογειώσει! Λέει τη σωστή κουβέντα, τη σωστή στιγμή. Η De Fina και ο Scorsese είναι παθιασμένοι και εργασιομανείς. Μου έμαθαν να είμαι ρεαλιστής και συγκεντρωμένος.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved