10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το «Pretty woman»!
Hollywood

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το «Pretty woman»!

Το «Pretty Woman» είναι σίγουρα η σύγχρονη εκδοχή της Σταχτοπούτας και είμαστε... πολλές εμείς που ταυτιστήκαμε με τον ρόλο τη Βίβιαν και του έρωτά της με τον δισεκατομμυριούχο χρηματιστή. Είναι από τις ταινίες που όσες φορές και να τις δεις, δεν δυσανασχετείς, γι’ αυτό άλλωστε και όταν πρωτοπροβλήθηκε έσπασε κάθε προηγούμενο στο box office.Όσες φορές πάντως και αν την έχετε δει, να ξέρετε ότι είναι πολλά εκείνα που δεν γνωρίζετε, ακόμα και τόσα χρόνια μετά, για την αγαπημένη σας ταινία. Διαβάστε δέκα από αυτά...

  1. Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «3000», εμπνευσμένος από το ποσό των 3000 δολαρίων που συμφώνησαν η Βίβιαν και ο Έντουαρντ αρχικά για τη μία εβδομάδα υπηρεσιών.
  2. Όλες οι στάρλετ εκείνης της εποχής (‘90s) είχαν δεχτεί πρόταση για να παίξουν την Βίβιαν. Οι Molly Ringwald, Sandra Bullock, Valeria Golino, Sarah Jessica Parker, Jennifer Connelly και Daryl Hannah,απέρριψαν τον ρόλο για να τον κερδίσει τελικά η Julia Roberts η οποία, όπως αποδείχτηκε, έκανε πολύ καλά αφού απέκτησε τη δική της θέση στο πάνθεον των πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ.
  3. Τον ρόλο του Έντουαρντ επίσης απέρριψαν πολλοί ηθοποιοί όπως ο Burt Reynolds, ο Al Pacino, ο Albert Brooks και ο Sylvester Stallone. Επίσης, οι Christopher Reeve, Denzel Washington, Daniel Day-Lewis, John Travolta, Tom Berenger, Christopher Lambert, Charles Grodin, και Dennis Quaid.
  4. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ερωτικής σκηνής, η Julia Roberts ένιωσε τέτοια νευρικότητα που πετάχτηκε στο μέτωπό της μία φλέβα. Προκειμένου να μην φαίνεται στη σκηνή αυτή η φλέβα, ο σκηνοθέτης και ο Gere άρχισαν να κάνουν μασάζ στην διάσημη ηθοποιό μέχρι που τελικά όντως η φλέβα εξαφανίστηκε και γυρίστηκε η ερωτική σκηνή.
  5. Η σκηνή με το διαμαντένιο κολιέ που προσφέρει ο Έντουαρντ στη Βίβιαν είναι αυτοσχεδιασμός του Gere και η αντίδραση της Roberts είναι απόλυτα φυσική.
  6. Το κολιέ που τελικά φόρεσε στην όπερα η Βίβιαν στην πραγματικότητα άξιζε μία μικρή περιουσία και συγκεκριμένα 250,000 δολάρια. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και ενώ το φορούσε η J. Roberts στον λαιμό της, ένας οπλισμένος άντρας ασφαλείας ήταν συνεχώς δίπλα της να την προσέχει.
  7. Ο R. Gere παίζει και στην πραγματικότητα πιάνο και μάλιστα είχε συνθέσει το κομμάτι που έπαιξε ο Έντουαρντ στην ταινία.
  8. Αρχικά το σενάριο ήθελε την Βίβιαν να είναι εθισμένη στην κοκαΐνη και μάλιστα μέρος του σχεδίου του Έντουαρντ ήταν να την κρατήσει για μία εβδομάδα μακριά από τον εθισμό της. Επίσης η αρχική ιστορία ήθελε την Βίβιαν να βρίσκει την αγαπημένη της συγκάτοικο –και αυτή πόρνη- την Kit νεκρή από υπερβολική δόση.
  9. Την Kit είχε δεχτεί πρόταση η Demy Moore για να την παίξει όμως η ηθοποίος αρνήθηκε και έτσι τον ρόλο πήρε η Laura San Giacomo.
  10. Στην αφίσα που κυκλοφόρησε για την προβολή της ταινίας, το κορμί της J. Roberts ντουμπλάρεται ενώ τα μαλλιά του R. Gere είναι πιο μαύρα από ό,τι στην πραγματικότητα. Ακόμα και στην ταινία έχει πολλά λευκά μαλλιά.
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved