Μπερτολούτσι: «Η Σνάιντερ ήξερε για τη σκηνή του βιασμού! Δεν ήξερε για το βούτυρο!»
Hollywood

Μπερτολούτσι: «Η Σνάιντερ ήξερε για τη σκηνή του βιασμού! Δεν ήξερε για το βούτυρο!»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες έπειτα από τις αποκαλύψεις για την περίφημη σκηνή του βιασμού στην ταινία Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι, ο σκηνοθέτη της, θέλησε να δώσει εξηγήσεις. 

«Θέλω για τελευταία φορά να ξεκαθαρίσω αυτή τη γελοία παρεξήγηση! Θέλαμε να εξασφαλίσουμε την αυθόρμητη αντίδραση της Μαρίας για τη χρήση του βουτύρου. Η παρεξήγηση πηγάζει από αυτό. Ο κόσμος νομίζει ότι η Μαρία δεν είχε ενημερωθεί για τη βία της σκηνής. Λάθος! Η Μαρία γνώριζε τα πάντα, καθώς είχε διαβάσει το σενάριο, στο οποίο η σκηνή περιγράφονταν με ακρίβεια», είπε ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αφελείς όσους πίστεψαν ότι η σκηνή δεν ήταν σκηνοθετημένη. «Το μόνο νέο στοιχείο ήταν το βούτυρο. Όπως έμαθε πολλά χρόνια αργότερα, αυτό ενόχλησε τη Μαρία και όχι η βία της σκηνής, που περιλαμβανόταν στο σενάριο. Είναι εντυπωσιακό και ενοχλητικό συνάμα να βλέπεις τόσο αφελείς ανθρώπους, που πιστεύουν ότι όσα βλέπουν στην οθόνη έχουν πράγματι συμβεί. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το σεξ που βλέπουν στην οθόνη είναι (σχεδόν) πάντα σκηνοθετημένο, είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε φορά που ο Τζον Γουέιν πυροβολεί κάποιον επί σκηνής, τότε αυτός πεθαίνει».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved