Η ανιψιά του Έλληνα κροίσου στο Χόλυγουντ και στον «Καζαντζάκη»
Hollywood

Η ανιψιά του Έλληνα κροίσου στο Χόλυγουντ και στον «Καζαντζάκη»

Μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή, βίαιες αλλαγές στην προσωπική της ζωή, αφού ο θάνατος χτύπησε την οικογένεια της δύο φορές, η Ανθή Κατσιματίδη βρήκε τον δρόμο για τη δόξα.

Η ανιψιά του Ελληνοαμερικανού κροίσου Τζον Κατσιματίδη έγινε ηθοποιός και έχει ήδη στο ενεργητικό της σπουδαίες συνεργασίες με εμβληματικούς σταρ του Χόλιγουντ . Στην τελευταία επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Ανθή έμεινε στην Αθήνα για μία μόνο εβδομάδα. Είχε έρθει μετά από πρόσκληση του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή προκειμένου να υποδυθεί μια Γαλλίδα γειτόνισσα του Νίκου Καζαντζάκη της εποχής όπου ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας και διανοητής είχε μετοικήσει στο Παρίσι.

Πρόκειται για την επόμενη ταινία του Σμαραγδή που ήδη γυρίζεται με επίκεντρο τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, τον οποίο θα υποδυθεί ο Οδυσσέας Παπασπηλίοπουλος. Για τον συγκεκριμένο ρόλο της η Ανθή μιλά με εμφανή ενθουσιασμό. «Στην Ελλάδα πρωτοήρθα σε ηλικία 19 ετών», λέει με σπασμένα ελληνικά στο «Πρώτο Θέμα». «Τότε όλα φαίνονταν κάπως παράξενα διότι από μικρά παιδιά ζούσαμε με το όνειρο να δούμε από κοντά την πατρίδα. Η καταγωγή μου είναι από τη Νίσυρο. Στο σπίτι μας υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο. Η κουζίνα μας μοσχοβολούσε συχνά κοκκινιστό και πίτες, πηγαίναμε στην εκκλησία και στις εθνικές γιορτές έπαιρνα μέρος στις παρελάσεις φορώντας με υπερηφάνεια τη στολή της Νισύριας. Στο σπίτι, δε, μιλούσαμε μονό ελληνικά. Ο πατέρας μου μετανάστευσε στην Αμερική σε ηλικία 29 ετών και μπορείτε να φανταστείτε πώς μιλούσε τα αγγλικά - όπως όλοι οι Έλληνες μετανάστες».

Για την Ανθή Κατσιματίδη η πρόταση συνεργασίας με τον Γιάννη Σμαραγδή ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσει τον αθηναϊκό χειμώνα. Η ίδια εξηγεί ότι αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη επαγγελματική πρόσκληση γνωρίζοντας τις προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη, τις οποίες θεωρεί ιδιαιτέρες, καθώς προβάλλουν μεγάλες ελληνικές προσωπικότητες. Τη μία εβδομάδα που διήρκεσαν τα δικά της γυρίσματα στη χώρα μας η Ανθή συνειδητοποίησε το πόσο διαφέρει το ελληνικό σταρ σίστεμ από εκείνο της Αμερικής:

«Στην Αμερική όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι κάποιος, αντιμετωπίζει τη δημοσιότητα, τη δόξα και το χρήμα ως μια δουλειά και τίποτα περισσότερο. Η συμπεριφορά του δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη του υπόλοιπου κόσμου. Βλέπει μεγάλους σταρ και είναι απρόσμενα απλοί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου όλα μεγεθύνονται και γίνονται θέμα συζήτησης. Κάποιος, π.χ., πρωταγωνιστεί σε δύο σειρές και ξαφνικά αποκτά ύφος. Αυτά δεν συμβαίνουν αλλού. Υπάρχουν βέβαια κι κείνοι που είναι αποδεδειγμένα μεγάλα ταλέντα και ευτυχώς κρατούν χαμηλούς τόνους στην ταινία "Καζαντζάκης'' γνώρισα υπέροχους ηθοποιούς, όπως ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό, η Μαρίνα Καλογήρου, ο Στέφανος Ληναίος κ,ά.», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved