Liev Schreiber: «Προσπαθώ να συναντώ τους πραγματικούς ανθρώπους να τους μελετάω»
Hollywood

Liev Schreiber: «Προσπαθώ να συναντώ τους πραγματικούς ανθρώπους να τους μελετάω»

Πόσο προκλητικό είναι να ερμηνεύει έναν αληθινό χαρακτήρα; Κάποιον που θα δει στο τέλος τι πορτρέτο του έφτιαξε... Τον τρομάζει αυτό;

«Προσωπικά, ναι, με τρομάζει. Οσο κι αν λέμε εμείς οι ηθοποιοί ότι πλησιάζουμε κάθε ρόλο το ίδιο, είναι πάντα περίεργο για εμένα να ξέρω ότι ο πραγματικός άνθρωπος θα δει την ταινία, πώς απέδωσα τον χαρακτήρα του. Για εμένα είναι σημαντικό να το κάνω δίκαια, να μην τον εκθέσω, αλλά ούτε να τον κολακεύσω. Θέλω να πλησιάσω με σεβασμό την αλήθεια τους. Γι' αυτό προσπαθώ να συναντώ τους πραγματικούς ανθρώπους να τους μελετάω, να βρίσκω μικρές-μικρές λεπτομέρειες που θα χτίσουν το αληθινό τους πρόσωπο. Ο Τσακ ήταν πολύ γενναιόδωρος με τον χρόνο του. Και πολύ αποκαλυπτικός. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η σχέση του με τη γυναίκα του, Λίντα. Ενας τεράστιος ψηλός ηγετικός άντρας ένας σκληρός μποξέρ, να μεταμορφώνεται σε μικρό ερωτευμένο αγόρι δίπλα της. Αυτή τη μεγάλη καρδιά, την αθωότητα, ήθελα να τη δείξω οπωσδήποτε. Με εντυπωσίασε, επίσης πόσο μας βοήθησε ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μας είπε τη δική του πλευρά της ιστορίας μας συμβούλεψε, μας έδωσε αρχειακό υλικό από τον «Ρόκι». Ήταν υπέροχος. Ο Τσακ είναι συγκινητικά μεγάλος φαν της ταινίας. Τη διαφημίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Αυτό για εμένα ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Οτι άρεσε στον Τσακ και στη Λίντα» τόνισε στην Real ο Liev Schreiber.

-Ερμηνεύεις τον σκληροτράχηλο και σκοτεινό Ray Donovan στην τηλεόραση και τον γοητευτικό αμοραλιστή Βαλμάν στις «Επικίνδυνες σχέσεις» στο θέατρο. Σε διασκεδάζει να ερμηνεύεις κακούς;

«Πιστεύω πως ναι - υπάρχει ζουμί στους ρόλους των αντιηρώων, των κακών. Οταν, όμως είναι γραμμένοι πολύπλευρα, όχι σχηματικά. Τίποτα δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό. Το να ξεφλουδίζεις τις επιδερμίδες ενός σκοτεινού χαρακτήρα και να βουτάς στη δική του ηθική έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Βέβαια, εμένα μου αρέσουν πολύ και οι κωμικοί ρόλοι. Θα ήθελα πολύ να πρωταγωνιστήσω σε μια καλογραμμένη κωμωδία. Ομως η φάτσα μου με έχει ταυτίσει με ρόλους σκληρών. Πώς να πείσω το Χόλιγουντ ότι το όνειρο μου θα ήταν ένας ρόλος αλά Πίτερ Σέλερς»

-Πώς ήταν να δουλεύεις με την πρώην σύζυγο σου Ναόμι Γουότς; Εχετε παραμείνει φίλοι...

«Κάθε ευκαιρία να δουλέψω με τη Ναόμι με ενθουσιάζει. Είναι υπέροχη ηθοποιός διαβασμένη, πολυεπίπεδη. Ξέρεις ότι θα έχεις απέναντι και δίπλα σου κάποιον που θα σε ξαφνιάσει και θα φωτίσει τη σκηνή με την παρουσία, την ευαισθησία και την ευφυΐα του. Με τη Ναόμι θα είμαστε πάντα γονείς των παιδιών μας αυτή η συντροφικότητα σε αυτό το δύσκολο έργο δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα μας δένει για όλη μας τη ζωή. Αλλωστε κάθε φορά που κοιτώ τα παιδιά μου, τη βλέπω. Ολη την ομορφιά τους εσωτερική και εξωτερική, την έχουν πάρει από τη μητέρα τους.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved