«Ραντεβού» με την εφορία για top stars
Hollywood

«Ραντεβού» με την εφορία για top stars

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Μπομπ Γκέλντοφ και πολλοί ακόμη διάσημοι stars επένδυσαν σε εταιρία παραγωγής ταινιών που τους υποσχόταν φοροαπαλλαγές, και τώρα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε φόρους, που ανέρχονται στα 800.000.000 ευρώ!

Οι παραπάνω stars ήταν μεταξύ των 1.400 επενδυτών που στήριξαν με πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας την εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Ingenious Film Partners 2 LLP, η οποία τους υποσχέθηκε έναν συνδυασμό κινηματογραφικών επιτυχιών στο παγκόσμιο box office με δελεαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Οι φοροαπαλλαγές θα δίνονταν εννοείται στους επενδυτές από το βρετανικό κράτος, σε μια προσπάθειά του να τονώσει τη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο γυρίστηκαν παραγωγές όπως «Η ζωή του Πι», «Avatar» και «Το Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι».

Ωστόσο, οι βρετανικές Αρχές εξετάζοντας το σχήμα της εταιρίας αποφάνθηκαν ότι μια τέτοια εταιρία δεν αποτελούσε νόμιμη επενδυτική ευκαιρία, αλλά ένα μέσο αποφυγής του φόρου.

Σε δίκη που έγινε οι επενδυτές υποστήριξαν πως παραπλανήθηκαν και δεν είχαν επαρκή ενημέρωση για τους κινδύνους της επένδυσης. Το δικαστήριο δεν συμφώνησε με τα επιχειρήματά τους, οπότε τους καλεί να πληρώσουν το παραπάνω ποσό σε φόρους, με την εταιρία να διαβεβαιώνει πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved