Matt Damon: «∆εν έχω δεχθεί ποτέ κάποια συνεργασία για τα χρήµατα»
Hollywood

Matt Damon: «∆εν έχω δεχθεί ποτέ κάποια συνεργασία για τα χρήµατα»

Πιστός φίλος και συνεργάτης του εξίσου πολιτικοποιηµένου George Clooney, ο Matt Damon πρωταγωνιστεί στο «Suburbicon», ένα συµβολικό δυστοπικό δράµα και μιλάει για αυτό αλλά και για τους ρόλους που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα και οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει την καριέρα του στην κορυφή. 

Επειτα από 15 χρόνια φιλίας και συνεργασίας, πώς είναι να δουλεύει κανείς µε σκηνοθέτη τον Τζορτζ Κλούνεϊ;

Το να δουλεύεις σε µία ταινία που σκηνοθετεί ο Τζορτζ είναι πολύ ξεχωριστή εµπειρία. Και παραµένει ίδια, όπως την πρώτη φορά. Μοιάζει µε τη συντροφικότητα µιας γειτονιάς, όπου οι άντρες µαζεύονται γύρω από το αυτοκίνητο του γείτονά τους. Ανοίγουµε το καπό, παρατηρούµε τη µηχανή κι ο καθένας µας πετάει ιδέες. Μετά ο καθένας αναλαµβάνει το κοµµάτι του και ξεκινάµε δουλειά. Είναι η απόλυτη συνεργασία, τα σταριλίκια µένουν απ’ έξω και όλοι το διασκεδάζουµε πάρα πολύ.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας έχετε τολµήσει απαιτητικούς ρόλους και µεγάλες προκλήσεις. Ακόµα κι ότι πηγαινοέρχεστε ανάµεσα σε blockbuster ρόλους και στο πιο καλλιτεχνικό σινεµά και έχετε επιβάλει να σας παίρνουν στα σοβαρά και στα δύο είδη, είναι µία µεγάλη επιτυχία. Ψάχνετε την πρόκληση; Την επιδιώκετε; Βαριέστε διαφορετικά;

Ναι, απολύτως. ∆εν έχω δεχθεί ποτέ κάποια συνεργασία για τα χρήµατα. Μπορεί να µην το πιστεύετε, αλλά έτσι είναι. Εχω απορρίψει πολύ µεγάλες εµπορικές προσφορές. Εχω χάσει χρήµατα – πέρυσι ξανά έχασα χρήµατα. Οµως όλες µου οι δουλειές ήταν προκλήσεις. Ακόµα και τα µεγάλα blockbusters ήταν προκλήσεις. Μπορώ να ερµηνεύσω µε ειλικρίνεια και µε όσο βάθος διαθέτω έναν action hero; Πρόκληση. Τα εκατοµµύρια κοινού που θα µε γνωρίσουν µέσα από αυτό; Πρόκληση. Που θα µε ακολουθήσουν µετά και στην πιο ψαγµένη, πειραµατική, µικρή ταινία; Πρόκληση. ∆εν είναι ότι έχω κάποια ιδιαίτερη στρατηγική την οποία ακολουθώ, ώστε η καριέρα µου να έχει ποικιλία. Κάθε πρότζεκτ, κάθε ρόλος, κάθε απόφαση για µένα είναι αυτόνοµη διαδικασία στο µυαλό µου. Ξεκινώντας πάντα από το πιο σηµαντικό: ποιος σκηνοθετεί. Για µένα ο σκηνοθέτης είναι το άλφα και το ωµέγα. Εχω κάνει ταινία που δεν είχε σενάριο εξ αρχής. Εχω κάνει ταινία που ο σκηνοθέτης πέταξε το σενάριο στην πορεία. ∆εν µε ένοιαξε. Αν µε έχει πείσει ο σκηνοθέτης για την ικανότητά του, δεν έχω λόγο.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved