Ο Έλληνας που φέρνει το Χόλιγουντ στη Νέα Υόρκη
Hollywood

Ο Έλληνας που φέρνει το Χόλιγουντ στη Νέα Υόρκη

Στα έργα που έχει φέρει εις πέρας περιλαμβάνονται η ανακαίνιση του περίφημου πανεπιστημίου Columbia, του ιστορικού ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης «New Yorker Hotel», αλλά και οι ανακαινίσεις ιστορικών κτιρίων της αμερικανικής μεγαλούπολης. Από το φθινόπωρο του 2018, ωστόσο, η ήδη εντυπωσιακή πορεία που έχει διαγράψει ο Τζον Καλαφάτης στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ πρόκειται να ανέβει ένα ακόμη επίπεδο. 

Μέσα σε λίγους μήνες ο Ελληνοαμερικανός θα γίνει ο ιδιοκτήτης των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο της Νέας Υόρκης φέρνοντας στην ανατολική ακτή της Αμερικής παραγωγές που σήμερα γυρίζονται μόνο στο Χόλιγουντ!
Τα York Studios βρίσκονται στην περιοχή του νότιου Μπρονξ και είναι ήδη στο τελικό στάδιο της υλοποίησης τους. Φέροντας την κατασκευαστική υπογραφή του Καλαφάτη, τα νέα κινηματογραφικά στούντιο θα κοστίσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, θα δημιουργήσουν 400 νέες θέσεις εργασίας και θα έχουν πραγματικά εντυπωσιακές διαστάσεις. Στην ουσία, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα εγκαταστάσεων, με τη συνολική έκτασή τους να ξεπερνά τα 32.500 τετραγωνικά μέτρα. Τα στούντιο, που θα προσφέρονται για τα γυρίσματα ταινιών, θα είναι συνολικά εννέα, ενώ το μεγαλύτερο.από αυτά θα αγγίζει σε ύψος τα 20 μέτρα. Τα εγκαίνια τους είναι προγραμματισμένα να γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο και, σύμφωνα με τους παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, τα York Studios πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα στις μεγάλες παραγωγές. «Πλέον θα είμαστε ικανοί να φιλοξενούμε κινηματογραφικές παραγωγές που "σπάνε" τα ταμεία και στη Νέα Υόρκη, οι οποίες σήμερα δεν γίνεται να γυριστούν εδώ, λόγω έλλειψηςτου κατάλληλου χώρου», δήλωσε πρόσφατα ο Καλαφάτης.
Η εταιρεία των York Studios είναι η πέμπτη επιχείρηση που δημιουργεί ο 56χρρονος Ελληνοαμερικανός. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λευκάδα, ο Καλαφάτης μετανάστευσε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980 για να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Οταν ήταν ακόμα φοιτητής δημιούργησε μια μικρή επιχείρηση, η οποία κατασκεύαζε... ταμπέλες και πινακίδες για μικρά εμπορικά καταστήματα. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του, το 1989, δημιούργησε την εταιρεία Skyline Restoration, η οποία επικεντρώνεται στην ανακαίνιση παλαιών ουρανοξυστών που έχουν οικοδομηθεί από τις αρχές του 20ού αιώνα. Ετσι, ανανεώνοντας την όψη κτιρίων που αποτελούν ορόσημα της αμερικανικής μεγαλούπολης, ο Καλαφάτης κατάφερε να οικοδομήσει και τη δική του φήμη, ως ο άνθρωπος που αναμορ-φώνει την αρχιτεκτονική ιστορία της Νέας Υόρκης. Εκτοτε, έχει δημιουργήσει άλλες τρεις μεγάλες εταιρείες, που ασχολούνται με την παροχή οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών, αλλά και τον σχεδιασμό κατοικιών. Μετά από 28 χρόνια δραστηριότητας, οι εταιρείες του Καλαφάτη έχουν φέρει εις πέρας εργασίες σε περισσότερα από 2.000 κτίρια!
Ευρισκόμενος στις ΗΠΑ για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο Καλαφάτης έχει πλέον διπλή υπηκοότητα, διατηρώντας ελληνικό και αμερικανικό διαβατήριο. Ο ίδιος δηλώνει πως «νιώθω ότι είμαι Ελληνας αλλά με αμερίκανικό τρόπο σκέψης». Οπως αναφέρουν τα αμερικα-νικά δημοσιεύματα, τα York Studios έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες για τουλάχιστον δύο με-γάλες κινηματογραφικές παραγωγές οι οποίες επρόκειτο να γυριστούν στο Χόλιγουντ; Το 2018 πρόκειται σίγουρα να είναι η χρονιά που το όνομα του Λευκαδίτη κατασκευαστή θα γίνει ευρύτερα γνωστό στις ΗΠΑ.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved