Η αυτοκτονία του Robin Williams προκάλεσε… μιμητισμό και αύξηση των αυτοκτονιών
Hollywood

Η αυτοκτονία του Robin Williams προκάλεσε… μιμητισμό και αύξηση των αυτοκτονιών

O Robin Williams έδωσε τέλος στην ζωή του τον Αύγουστο του 2014. Ο ηθοποιός αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 63 ετών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατός του προήλθε απο ασφυξία και απαγχωνισμό. Ο θάνατός του όπως είναι φυσικό έγινε κεντρική είδηση σε όλο τον κόσμο. Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπητούς ηθοποιούς του Hollywood με εκατομμύρια φανς σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική, ο θάνατος του Robin Williams προκάλεσε... μιμητισμό και αύξηση των θανάτων στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα.

Ειδικοί θεωρούν ότι η «ανεύθυνη» κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμβάλλει στον μιμητισμό.

Τους πέντες μήνες μετά το θάνατο του ηθοποιού, υπήρξαν 10% περισσότερες αυτοκτονίες (1.841) από τις αναμενόμενες με βάση τις έως τότε τάσεις. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη μεταξύ των αντρών ηλικίας 30 έως 44 ετών.

Αυξήθηκαν κατά 32% οι αυτυοκτονίες με τη μέθοδο της ασφυξίας...Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved