Οι μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet καταγγέλουν bullying και σεξουαλική παρενόχληση
Hollywood

Οι μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet καταγγέλουν bullying και σεξουαλική παρενόχληση

Οι μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet έκαναν σοβαρές καταγγελίες όταν του δόθηκε το εσωτερικό ερωτηματολόγιο που συνέταξε η επιτροπή καλλιτεχνικής έκφρασης των παρισινών μπαλέτων και απαντήθηκε από 132 χορευτές του.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που διέρρευσαν στα γαλλικά media, το 77% εξ αυτών δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα bullying στον χώρο εργασίας του ή ότι έχει δει συνάδελφό του να τυγχάνει κακομεταχείρισης, ενώ το 26% δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έχει υπάρξει μάρτυρας αντίστοιχου περιστατικού.

Η διευθύντρια της Όπερας του Παρισιού επιμένει ότι η εταιρία έχει μηδενική ανοχή σε τέτοια θέματα και κάλεσε τους χορευτές της να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά. Ωστόσο, η έκκλησή της, αναμένεται να πέσει στο κενό, καθώς το 87% δήλωσε ότι η διαδικασία καταγγελίας τέτοιων προβλημάτων είναι θολή και δεν εγγυάται εμπιστευτικότητα.

Οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στο γαλλικό μπαλέτο έρχονται μόλις 3 μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής των μπαλέτων της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση, και έναν μήνα μετά την καθαίρεση του διευθυντή του εθνικού μπαλέτου της Φινλανδίας Κένεθ Γκριβ από τα καθήκοντά του για τους ίδιους λόγους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved