Hollywood

Οι μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet καταγγέλουν bullying και σεξουαλική παρενόχληση

Οι μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet έκαναν σοβαρές καταγγελίες όταν του δόθηκε το εσωτερικό ερωτηματολόγιο που συνέταξε η επιτροπή καλλιτεχνικής έκφρασης των παρισινών μπαλέτων και απαντήθηκε από 132 χορευτές του.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που διέρρευσαν στα γαλλικά media, το 77% εξ αυτών δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα bullying στον χώρο εργασίας του ή ότι έχει δει συνάδελφό του να τυγχάνει κακομεταχείρισης, ενώ το 26% δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έχει υπάρξει μάρτυρας αντίστοιχου περιστατικού.

Η διευθύντρια της Όπερας του Παρισιού επιμένει ότι η εταιρία έχει μηδενική ανοχή σε τέτοια θέματα και κάλεσε τους χορευτές της να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά. Ωστόσο, η έκκλησή της, αναμένεται να πέσει στο κενό, καθώς το 87% δήλωσε ότι η διαδικασία καταγγελίας τέτοιων προβλημάτων είναι θολή και δεν εγγυάται εμπιστευτικότητα.

Οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στο γαλλικό μπαλέτο έρχονται μόλις 3 μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής των μπαλέτων της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση, και έναν μήνα μετά την καθαίρεση του διευθυντή του εθνικού μπαλέτου της Φινλανδίας Κένεθ Γκριβ από τα καθήκοντά του για τους ίδιους λόγους.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved